Δεν έχετε πλυντήριο πιάτων; 7 συμβουλές για εύκολο πλύσιμο στο χέρι

Δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί ώστε να έχουν πλυντήριο πιάτων στο σπίτι τους και, φυσικά, δεν έχουν όλοι ούτε τον χρόνο, ούτε την διάθεση για να κάθονται να τρίβουν τα λίπη από τα πιάτα και τις κατσαρόλες.

Η The Huffington Post για να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα με το πλύσιμο των πιάτων, μίλησε με την Jolie Kerr, συγγραφέα του βιβλίου «My Boyfriend Barfed In My Handbag
... And Other Things You Can’t Ask Martha» και συντάκτρια του Deadspin, καθώς και με την Dr. Kelly Reynolds, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στην δημόσια υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων, σχετικά με τα μυστικά για το πλύσιμο των πιάτων.

Αυτές είναι οι 7 συμβουλές τους.

1. Χρησιμοποιήστε σαπούνι που έχει τα σωστά συστατικά
Αναζητήστε σαπούνι για τα πιάτα που είναι αντιβακτηριδιακό με λακτικό οξύ, ου αφαιρεί πιο εύκολα τα λίπη.

2. Μουλιάστε τα πιάτα
Μουλιάζοντας τα πιάτα σε σαπούνι είναι σαν να τα βάζετε στο πλυντήριο των πιάτων. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι νερό και μία κουταλιά σαπούνι.

3. Να έχετε υπομονή
Είναι δελεαστικό να αρχίσετε να τρίβεται κατευθείαν τα πιάτα, αλλά αφήστε τα πρώτα να μουλιάσουν καλά σε ζεστό νερό. Αυτός ο επιπλέον χρόνος, θα μαλακώσει τα λείπει και θα τα κάνει πιο εύκολο να αφαιρεθούν.

4. Όσο περιμένετε να μουλιάσουν τα πιάτα, βεβαιωθείτε ότι έχει το σωστό σφουγγαράκι
Να έχετε υπόψη σας ότι το σωστό σφουγγάρι είναι εκείνο που αφαιρεί καλά τους λεκέδες, αλλά χωρίς να χαράσσει τα σκεύη.

5. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό για να αφαιρέσετε τα γαλακτοκομικά
Το ζεστό νερό στα γαλακτοκομικά ή το βούτυρο μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιθυμούμε, όπως αναφέρει η Martha Stewart στο blog της. Σε αυτές τις περιπτώσεις προτιμήστε το κρύο νερό.

6. Η μαγειρική σόδα βοηθά να απομακρύνετε τα λίπη
Βάλτε μία στρώση από μαγειρική σόδα και λίγο νερό στο σκεύος που θέλετε να καθαρίσετε και τοποθετήστε το λίγο στο μάτι για να ζεσταθεί. Μόλις περάσετε το σφουγγάρι σας, θα καθαρίσει πανεύκολα.

7. Μην βάζετε τα βρώμικα πιάτα το ένα πάνω στο άλλο στον νεροχύτη
Είναι δύσκολο, ειδικά μετά από ένα δείπνο με φίλους ή οικογενειακό τραπέζι, αλλά στοιβάζοντας τα πιάτα το ένα πάνω από το άλλο θα δυσκολευτείτε να τα καθαρίσετε.
Προτιμήστε να ρίξετε πρώτα νερό στα πιάτα να καθαριστούν και στην συνέχεια τοποθετήστε τα στον νεροχύτη.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα