Δέκα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για το Hollywood Walk of Fame

Το Hollywood Walk of Fame είναι ένας από τους πιο διάσημους τουριστικούς προορισμούς στο Λος Άντζελες, συγκεντρώνοντας περί τους 10 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, σύμφωνα με το Mental Floss.

Κι ενώ το 2018 αναμένεται ακόμα πιο συναρπαστικό με περισσότερα ονόματα προσωπικοτήτων να κοσμούν τη δημοφιλή λεωφόρο όπως την Gillian Anderson, τον Mark Hamill, τον Snoop Dogg, την Jennifer Lawrence

και τον Lin Manuel Miranda, παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τον πιο «περπατημένο» δρόμο του κόσμου.

1. Η ιδέα «γεννήθηκε» το 1953

Η αρχική ιδέα για την ίδρυση του Walk of Fame επινοήθηκε από τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου E.M.Stuart το 1953, επτά χρόνια πριν ξεκινήσει η κατασκευή του. Σύμφωνα με ένα Δελτίο Τύπου που κυκλοφόρησε εκείνο το χρόνο, ο Stuart πρότεινε την ιδέα ως μια τακτική μάρκετινγκ με σκοπό να «διατηρηθεί η δόξα μιας κοινότητας που τα ονόματα των μελών της συνδέονται με τη λάμψη και τον ενθουσιασμό ανά τον κόσμο». Τον Ιανουάριο του 1956, μια επίσημη πρόταση στάλθηκε στο δημαρχείο του Λος Άντζελες.

2. Η αρχική δομή περιλάμβανε καρικατούρες

Η αλήθεια είναι ότι η δομή του Walk of Fame, άργησε να διαμορφωθεί. Μερικές από τις αρχικές απεικονίσεις του εγχειρήματος ήταν ένα αστέρι που μέσα είχε ζωγραφισμένη μια καρικατούρα της τιμώμενης προσωπικότητας, τοποθετημένη κατά μήκος των καφέ και μπλε πεζοδρομίων. Αυτή η ιδέα τελικά δεν ευδοκίμησε λόγω της δυσκολίας για την επιλογή και εύρεση των κατάλληλων χρωμάτων, καθώς έρχονταν σε «αντιπαράθεση» με τα χρώματα ενός κτιρίου που βρισκόταν ακριβώς δίπλα.

3. Το κοινό είχε μια «πρώτη ματιά» της λεωφόρου το 1958

Για να ενισχύσουν τον ενθουσιασμό για το εγχείρημα, στις 15 Αυγούστου 1958 οι συντελεστές του έργου αποκάλυψαν στο κοινό για περιορισμένο χρονικό διάστημα, οκτώ φιγούρες αστέρων του ασπρόμαυρου κινηματογράφου όπως των Olive Borden, Ronald Colman, Louise Fazenda, Preston Foster, Burt Lancaster, Edward Sedgwick, Ernest Torrence και Joanne Woodward.

4. Δυο δικαστικές αγωγές καθυστέρησαν την κατασκευή της λεωφόρου

Κι ενώ η κατασκευή της επίσημης λεωφόρου αναμενόταν να ξεκινήσει λίγο μετά την αποκάλυψη των οκτώ πρώτων αστέρων, δυο δικαστικές αγωγές απέτρεψαν την έναρξη των κατασκευαστικών έργων. Η πρώτη ήρθε από διπλανούς ιδιοκτήτες και η δεύτερη από τον Charlie Chaplin Jr.που απαίτησε 400.000 δολάρια σε υλικές ζημιές επειδή ο πατέρας του δεν επιλέχθηκε ανάμεσα στους τιμώμενους. Η υπόθεση απορρίφθηκε το 1960 καθώς τελικά ο πατέρας Chaplin έλαβε αστέρι το 1972, την ίδια χρονιά που κέρδισε Όσκαρ.

5. Το πρώτο αστέρι ήταν του Stanley Kramer

Μετά από τις τόσες καθυστερήσεις, η κατασκευή του Walk of Fame ξεκίνησε στις 8 Φεβρουαρίου 1960. Ο κινηματογραφιστής Stanley Kramer-σκηνοθέτης των ταινιών «The Defiant Ones», «Inherit the Wind», «Judgment at Nuremberg» και «It’s a Mad, Mad, Mad, Mad World», ήταν ο πρώτος τιμώμενος με το αστέρι πάνω στη λεωφόρο. Το αστέρι εγκαταστάθηκε στις 28 Μαρτίου 1960.

6. Ο...performer Muhammad Ali

Το 2002 ο Muhammad Ali έλαβε αστέρι, όταν αναγνωρίστηκε το μποξ ως ένας τύπος τέχνης. Το αστέρι του Ali ήταν το μοναδικό στο οποίο δεν μπορούσε να πατήσει κανείς πάνω. Ο διάσημος boxer ζήτησε να εγκατασταθεί στον τοίχο του-τώρα Dolby Theatre, τότε Kodak Theatre-γιατί, σύμφωνα με τον Guardian, ο αθλητής δεν ήθελε το όνομά του να περπατιέται από «ανθρώπους που δεν τον σέβονται».

7. Η διασημότητα πρέπει να συμφωνεί με την επιλογή για αστέρι

Πριν από την τιμητική βράβευση, το κοινό ψηφίζει τις προσωπικότητες που επιθυμεί να πάρουν μια θέση στο Walk of Fame. Η ψηφοφορία όμως, η οποία έχει και κάποιο κόστος, δεν αρκεί. Η διαδικασία ψηφοφορίας και επιλογής του προσώπου είναι χρονοβόρα καθώς θα πρέπει να εγκριθεί από τον εκάστοτε σταρ και τους εκπροσώπους του. Υπάρχει πιθανότητα ο σταρ να μην επιθυμεί αυτή τη διάκριση.

8. Υπάρχουν δυο αστέρια με τα ονόματα Harrison Ford και Michael Jackson

Και όχι, δεν πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους. Ο σταρ του βουβού κινηματογράφου Harrison Ford, κέρδισε το αστέρι του το 1960, ενώ ο Harrison «Han Solo» Ford, to 2003. Ο δημοφιλής ραδιοφωνικός παραγωγός Michael Jackson και ο βασιλιάς της ποπ, έλαβαν αστέρι το 1984. Όταν ο Michael Jackson (ο τραγουδιστής) πέθανε το 2009, ένας μεγάλος αριθμός θαυμαστών του πήγαν να τον τιμήσουν...στο λάθος αστέρι.

9. Οι Barrymore έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό αστεριών

Η οικογένεια Barrymore: ο John, η Ethel, ο John Drew, η Drew και ο Lionel έχουν ο καθένας από ένα αστέρι πάνω στη λεωφόρο. Τα έξι αστέρια της οικογένειας, είναι δύσκολο να τα ξεπεράσει κανείς.

10. Οι προτινόμενοι για αστέρι στο Hollywood Walk of Fame έχουν 5 χρόνια για να διοργανώσουν την τελετή

Πολλοί καλλιτέχνες και κυρίως ηθοποιοί, χρησιμοποιούν την τελετή απονομής του αστεριού ως τρόπο για να προωθήσουν την επερχόμενη ή την ήδη υπάρχουσα νέα δουλειά τους. «Στους σταρ αρέσει να το κάνουν μεγάλη υπόθεση. Έτσι είναι ο τρόπος ζωής τους», δηλώνει ο διοργανωτής Leron Gubler

Πηγή: Mental Floss

Keywords
Τυχαία Θέματα