Χωρίζουμε!

"There's not enough tea in the entire nation to help us Keep Calm and Carry On" ~ Laurie Penny

Είναι πάντα εξαιρετικά δύσκολο να αποδεχθεί κανείς μια απόφαση με την οποία διαφωνεί. Αλλά αυτή η απόφαση, η απόφαση του Brexit, ξυπνά περισσότερο συναισθηματικές αντιδράσεις στους πολίτες της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ιδιαίτερα σε εκείνους που ζουν στην Ουαλία και την Αγγλία, τις χώρες δηλαδή που αποφάσισαν να φύγουν από την ΕΕ. Όπως αποδείχθηκε χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η όποια ορθολογική σκέψη μας διέπεται από συναίσθημα.

Το παρόν κείμενο λοιπόν είναι μια συναισθηματική,
αλλά όχι παράλογη, αντίδραση στο Brexit από την οπτική ενός ευρωπαίου πολίτη που ζει και δουλεύει στην Αγγλία. Και είναι μια οπτική, ένα αίσθημα, απόρριψης και θλίψης.

Θλίψης για το πνεύμα της ευρωπαϊκής φιλίας που φαίνεται να χάνεται με κάθε καινούργιο ποστ που διαβάζω στο Facebook, σχετικά με τα αυξανόμενα ρατσιστικά σχόλια κατά μεταναστών - εκφραζόμενοι πλέον ανοιχτά μιας και τώρα πιστεύουν ότι η μισή χώρα συμφωνεί μαζί τους.

Απόρριψης γιατί αποδεικνύεται ότι η χώρα που διάλεξα να ζήσω δε με θέλει πια. Όπως το περιέγραψε μια φίλη μου: «Νιώθω πως η Αγγλία με χώρισε και τώρα προσπαθεί να με πετάξει έξω και από το σπίτι μας. Υποθέτω ότι θα πρέπει να απαντήσω με την πατροπαράδοτη πρακτική της κατανάλωσης ενός κιλού παγωτού, πέντε μπάρες σοκολάτας και ένα μπουκάλι τζιν, αλλά περιέργως έχω χάσει και την όρεξή μου».Όλοι όσοι ψήφισαν remain αυτή τη στιγμή περνάνε από τα 7 στάδια της θλίψης. Φαίνεται ότι η Ε.Ε. βρίσκεται στο στάδιο του θυμού, εγώ πάλι νομίζω είμαι ακόμα στο στάδιο της άρνησης και μεταμορφώνομαι λίγο λίγο σε στρουθοκάμηλο.

Κάποια στιγμή, με αλληλοϋποστήριξη, θα φτάσουμε στην αποδοχή και θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητα. Πολύ πιθανόν σε μια πολύ διαφορετική καθημερινότητα, αλλά ελπίζω σε μια που χαρακτηρίζει τη Μεγάλη Βρετανία και όχι τη Μικρά Αγγλία.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα