Χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα απαγωγής κάθε χρόνο στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδίας

Η απαγωγή παιδιών στο εκτεταμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδίας αποτελεί εδώ και χρόνια ευαίσθητο ζήτημα, που δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Ο αριθμός των παιδιών που έχουν απαχθεί από τον σιδηροδρομικό σταθμό Sealdah της Καλκούτας στην ανατολική Ινδία, έναν από τους σταθμούς με τη μεγαλύτερη κίνηση στην Ίνδια, αυξήθηκε από 15.284 το 2011 στα 41.893 το 2015, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας, ανέφερε
η Guardian.

Χιλιάδες παιδιά από την Ινδία πηγαίνουν στο σιδηροδρομικό σταθμό Sealdah και τον θεωρούν καταφύγιο από τη φτώχεια ή την ενδοοικογενειακή βία. Ωστόσο, παρόλο που ζουν εκει για μήνες, κάποια από αυτά εξαφανίζονται για αδιευκρίνιστους λόγους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του οργανισμού Save the Children India, ενός κέντρου παιδικής πρόνοιας στην Καλκούτα, περίπου το ένα τέταρτο των άστεγων παιδιών απάγονται και πέφτουν θύματα εμπορίας με στόχο τη σεξουαλική ή την εργασιακή εκμετάλλευση, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Guardian.

Η Ινδία βρίσκεται επίσης στην κορυφή της λίστας με τις απαγωγές παιδιών διεθνώς. Παρά τις μαζικές αντιδράσεις και την ενίσχυση της σχετικής νομοθεσίας στην Ινδία, συνεχίζουν να καταγράφονται περιπτώσεις απαγωγής παιδιών σε όλη τη χώρα. Από τον Ιούνιο του 2016 έως τον περασμένο Μάιο, συνολικά 1.628 αγνοούμενα παιδιά εξαφανίστηκαν από τον σιδηροδρομικό σταθμό Sealdah. Εξ αυτών, τα 134 ήταν κορίτσια, με το νεότερο να είναι μόλις τεσσάρων ετών, ανέφερε η Guardian.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα