«Μπορούμε να έχουμε πυρηνική βόμβα μέσα σε έναν χρόνο» υποστηρίζουν οι τζιχαντιστές

Το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να αποκτήσει πυρηνικό όπλο μέσα σε 12 μήνες, σύμφωνα με δημοσίευμα του τελευταίου τεύχους του προπαγανδιστικού περιοδικού της οργάνωσης, Dabiq.

Όπως αναφέρει το ρωσικό ειδησογραφικό πρακτορείο Sputnik, στο κείμενο, που αποδίδεται στον Βρετανό όμηρο δημοσιογράφος Τζον Κάντλι, το Ισλαμικό Κράτος έχει «δισεκατομμύρια στην τράπεζα», οπότε θα μπορούσαν να καλέσουν τους συνεργάτες τους στο Πακιστάν για να αγοράσουν ένα πυρηνικό όπλο μέσω εμπόρων όπλων με διασυνδέσεις με διεφθαρμένους αξιωματούχους».

Μόλις το Ισλαμικό Κράτος αγοράσει το πυρηνικό όπλο,
σύμφωνα με το κείμενο, θα ήταν δυνατή η μεταφορά του στη Δύση μέσω Λιβύης και Νιγηρίας. «Φορτία ναρκωτικών από την Κολομβία που κατευθύνονται προς την Ευρώπη περνούν από τη δυτική Αφρική, οπότε είναι επίσης δυνατή και η μετακίνηση άλλων ειδών λαθρεμπορίου» αναφέρεται σχετικά- ενώ επισημαίνεται πως το Ισλαμικό Κράτος επιδιώκει να κάνει «κάτι μεγάλο» σε αμερικανικό έδαφος.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα