Μπακογιάννη: Ο εκλογικός νόμος δεν θα γίνει πράξη

«Πιστεύετε πως εάν επρόκειτο να γίνει πράξη αυτός ο νόμος, που είναι σαφές και βέβαιον ότι δεν θα γίνει, θα μπορούσε η χώρα να κυβερνηθεί, όταν το κάθε κόμμα από τα τέσσερα που θα κυβερνούν θα έχει τη δυνατότητα να εκβιάσει τον πρωθυπουργό για το ένα ή το άλλο θέμα», αναρωτήθηκε, απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Γιατί δεν δίνετε μία απάντηση για το μαύρο χρήμα στην πολιτική και την κατάτμηση των περιφερειών; Γιατί δεν
φέρατε την ψήφο των ομογενών; Ποιος είναι ο βαθύτερος λόγος που αρνείστε σε Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν;», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη και σημείωσε: «Έρχεται η ΝΔ, πρέπει να την εμποδίσουμε να κυβερνήσει. Αυτό σας ενδιαφέρει, αλλά δεν υπάρχει κανένα εκλογικό σύστημα, το οποίο να μπορεί να σταματήσει τη βούληση του ελληνικού λαού».

Στη συνέχεια η βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε ότι όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλάβει την εξουσία θα ξεκινήσει διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ώστε να υπάρξει νέος εκλογικός νόμος, ο οποίος θα διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή αναλογική εκπροσώπηση και την κυβερνησιμότητα της χώρας.

Επίσης, τάχθηκε υπέρ των μονοεδρικών περιφερειών, γιατί, όπως είπε, με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η καλύτερη επικοινωνία των πολιτικών με τον λαό, χωρίς τη διαμεσολάβηση των μέσων ενημέρωσης.

Τέλος, αναφερόμενη στο θέμα των προγραμματικών συμφωνιών για τις μετεκλογικές συνεργασίες, σχολίασε τη σημερινή κυβερνητική συνεργασία, τονίζοντας ότι τα δύο κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση διαφωνούν σε όλα, από τις παρελάσεις μέχρι το θέμα των Σκοπίων και συμφωνούν μόνο στη νομή της εξουσίας.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα