Αστυνομικοί διέλυσαν δια της βίας gay pride στην Κωνσταντινούπολη

Με δακρυγόνα διέλυσε η τουρκική αστυνομία «απαγορευμένη» πορεία για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων (gay pride) στην Κωνσταντινούπολη.

Διαδηλωτές τραγουδούσαν και φώναζαν συνθήματα σε δρόμο της πόλης, όταν αστυνομικές μονάδες αποκατάστασης της τάξης έτρεξαν προς το μέρος τους και άρχισαν να τους πετούν δακρυγόνα, προκαλώντας σύγχυση.

Η πορεία είχε απαγορευτεί από τις τοπικές αρχές υπό τον φόβο εκδήλωσης επεισοδίων, όμως, μέχρι τη στιγμή της άφιξης των αστυνομικών, δεν είχαν εκδηλωθεί επεισόδια.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ακροδεξιάς οργάνωσης Alerperen Hearths, σύμφωνα με την οποία τα μέλη της θα σταματούσαν «με κάθε μέσο» την πορεία.

«Προς τις τοπικές αρχές – μην προσπαθήσετε να διαπραγματευτείτε μαζί μας. Είτε κάντε ό,τι πρέπει να κάνετε, είτε θα το κάνουμε εμείς. Θα πάρουμε κάθε ρίσκο και θα σταματήσουμε άμεσα την πορεία», απειλούσαν.

Υπενθυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι αρχές της Κωνσταντινούπολης διέλυσαν δια της βίας συγκέντρωση για τα δικαιώματα των διεμφυλικών.

Sordular "Nerdesin Aşkım?" diye, polis de arkalarından koşup, gaz atarak cevap verdi elbette! #dağılıyoruz #LoveWins pic.twitter.com/ERVwGphQ4u

— Begum Basdas (@BegumBasdas) June 26, 2016

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα