Αστειότητες, όχι και τόσο ακίνδυνες

Την περασμένη εβδομάδα μοίραζαν φυλλάδια στα διόδια Ελευσίνας. Άνθρωποι εμφανώς ταλαιπωρημένοι που με ενθουσιασμό διένειμαν υλικό με τις ευφάνταστες «παραμυθίες» του απίθανου νέου πλανόδιου θαυματοποιού της ελληνικής πολιτικής σκηνής, του κ. Αρτέμη Σώρρα!

Τρεις μέρες αργότερα στη συμβολή Κηφισίας και Αλεξάνδρας με ντουντούκα που προέτρεπε μεγαλοφώνως: «Διεκδικήστε τα κληρονομικά σας κεφάλαια», το ίδιο χάπενινγκ.

Στην ελληνική επαρχία ξεφυτρώνουν χώροι που χρησιμοποιούνται ως τοπικές οργανώσεις του κόμματος
του κύριου Σώρρα ενώ γίνονται και εκδηλώσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Σε όλους εμάς -που θεωρούμε εαυτούς «ελαφρώς νοήμονες»- μοιάζει με ένα διασκεδαστικό στιγμιότυπο, άλλη μια ανάλαφρη νεοελληνική καρικατούρα μέσα στις πολλές που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια. Είναι όμως τόσο ανάλαφρα ακίνδυνο όλο αυτό;

Ερευνώντας λίγο βαθύτερα μαθαίνει κανείς για μυστικιστικές τελετές μύησης στην κάθε τοπική οργάνωση. Μαρτυρίες μιλούν για ένα μείγμα τελετουργικών από μασονισμό και αποκρυφισμό, όπου προσπαθούν να δεσμεύσουν τους μετέχοντες και να τους στρατολογήσουν.

Ποιος τα χρηματοδοτεί αυτά, σκέφτεται κάθε υποψιασμένος...

Γνωρίζουμε από πολιτικό ακτιβισμό, και όσο και αν αυτός είναι εθελοντικός, υπάρχει πάντα ένα σημαντικό κόστος: ενοικίασης χώρων, συντήρησης αυτών, έξοδα μετακινήσεων - επικοινωνιών - παραγωγής και εκτυπώσεως υλικού κλπ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ασχοληθεί κανείς με την πηγή της χρηματοδότησης αυτών των δράσεων;

Χρησιμοποιώντας το κλασικό ελληνικό απωθημένο της μαυρόασπρης ελληνικής ταινίας, «την αναπάντεχη κληρονομιά από το θείο στην Αμερική», προτρέπουν αδαείς να διεκδικήσουν... τα κληρονομικά τους κεφάλαια και να ζητήσουν από το Ελληνικό Δημόσιο να εισπράξει τους φόρους τους από αυτά.

Ο Αρτέμης, αγνώστων λοιπών στοιχείων αλλά εμφανώς έμπειρος στην πιάτσα, φαίνεται να γνωρίζει καλά την αλάνθαστη συνταγή: Όσο πιο μεγάλο το ψέμα τόσο πιο πιστευτό, όσο πιο χοντρή, εξόφθαλμη η απάτη τόσο πιο «πιασάρικη». Και σιγά σιγά στις εφορίες της χώρας καταφθάνουν εξώδικες δηλώσεις-εξουσιοδοτήσεις που εξουσιοδοτούν τον 'Εφορο να πάει να πάρει τα κληρονομικά κεφάλαια του εύπιστου μεγαλοκληρονόμου- φορολογούμενου για να πληρώθούν τα χρέη του! Από τις καταθέσεις που κάθονται και μας περιμένουν στην Τράπεζα... της Ανατολής.

Τι λένε οι δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας για αυτά τα εξώδικα; Γιατί δε σχολιάζουν με εμφανή απαξίωση αυτές τις ενέργειες αλλά αφήνουν απλούς πολίτες να αναρωτιούνται για τη νομική ισχύ τους; Τι λέει το Υπουργείο Οικονομικών; Η Δικαιοσύνη; Είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ψευδονομιμοφανείς ισχυρισμοί μαζικά και να μην αντιδρά κανείς; Ξέρω... ακούγεται τόσο αστείο.

Επειδή όμως και με τη Χρυσή Αυγή γελάσαμε κάποιοι αρχικά - γιατί δεν χωρούσε το μυαλό μας ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που θα ψηφίσουν αυτό που έμοιαζε με μια δράκα ψυχοπαθών - έτσι και σήμερα μπορεί να μας συμβεί το ίδιο. Να γελάμε δηλαδή, μέχρι να μας ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών και μετά να ψάχνουμε ποιοι ήταν αυτοί οι «πλανημένοι» ψηφοφόροι και γιατί δε δράσαμε εγκαίρως.

Προσωπικά ακόμη νιώθω ότι ζω σε εφιάλτη κάθε φορά που περνάω από τη Μεσογείων και βλέπω τα κεντρικά γραφεία του νεοελληνικού ναζισμού με τα λάβαρα να κυματίζουν στον αττικό ουρανό. Αρνούμαι να το αποδεχτώ. Φαίνεται όμως πως ζουμε στη χώρα που η Δικαιοσύνη κινητοποιήθηκε άμεσα και υπήρξε καταδικαστική για το «Γέροντα Παστίτσιο», αλλά αφήνει τους φιδέμπορους να περιφέρονται πουλώντας μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής...

Αν έρθει λοιπόν η στιγμή που θα δούμε και τα κεντρικά γραφεία του νεοελληνικού τσαρλατανισμού, τότε θα είμαστε σίγουροι πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Λογική έγινε και αυτή οικονομικός μετανάστης εκτός χώρας... και το μόνο σώφρον θα ήταν να την ακολουθήσουμε.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα