Από διελκυστίνδα μέχρι μακροβούτι: 11 αλλόκοτα αγωνίσματα που υπήρχαν κάποτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν υπάρξει αρκετά ευτράπελα. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ορισμένα ολυμπιακά αθλήματα τα οποία ήταν σίγουρα αμφιλεγόμενα.

Για την ακρίβεια, ήταν τόσο αμφιλεγόμενα που πλέον δεν υπάρχουν πια. Ποια είναι αυτά;

1. Πυροβολισμοί ζωντανών περιστεριών
Ο χειρότερος εφιάλτης των φιλοζωικών. Σχεδόν 300 πουλιά αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν όταν έκανε την εμφάνισή του το συγκεκριμένο
άθλημα στο Παρίσι το 1900. Την πρώτη θέση πήρε ο Βέλγος, Leon de Lunden, ο οποίος κατάφερε να πυροβολήσει 21 πουλιά, αλλά δεν κατάφερε να επαναλάβει την επιτυχία του, αφού στους επόμενους Ολυμπιακούς τα πουλιά αντικαταστάθηκαν από δίσκους που ήταν φτιαγμένοι από πηλό.

2. Κολύμπι μετ' εμποδίων
Ο Σηκουάνας φιλοξένησε τον αγώνα κολύμβησης των 200 μέτρων μετ' εμποδίων για πρώτη φορά το 1900. Οι κολυμβητές έπρεπε να περάσουν από βάρκες και στύλους πριν κολυμπήσουν κάτω από μία σειρά από βαρέλια. Ο Αυστραλός Fred Lane πήρε το χρυσό μετάλλιο.

3. Διελκυστίνδα

Η διελκυστίνδα ήταν άθλημα σε 5 σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, από το 1900 στο Παρίσι, μέχρι το 1920 στην Αμβέρσα (οι Ολυμπιακοί του 1916, ακυρώθηκαν λόγω του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου).
Η κάθε ομάδα είχε 8 άτομα και πέντε λεπτά χρόνο για να κερδίσει. Εάν δεν κέρδιζε κανείς στα 5 λεπτά, δινόταν παράταση. Νικήτρια χώρα το 1904 ήταν η ΗΠΑ.

4. Μήκος με άλογα
Το μήκος είναι γνωστό άθλημα στους Ολυμπιακούς, το ίδιο και η ιππασία. Οπότε, γιατί να μην τα συνδυάσουμε; Η πρώτη και μοναδική που εμφανίστηκε το άθλημα αυτό σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 1900 και το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Βέλγος Constant van Langendonck μαζί με το άλογό του, με το όνομα Extra Dry.

5. Ύψος για άλογα
Όπως και με το μήκος, το ύψος με άλογα εμφανίστηκε μόνο μία φορά στους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 1900. Δύο αθλητές πήραν την πρώτη θέση και ήταν ο Γάλλος Dominique Garderes και ο Ιταλός Gian Trissino.

6. Μακροβούτι
Ο William Dickey, της αμερικανικής αποστολής παραμένει ακόμα και σήμερα ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στο μακροβούτι από το 1904 και ο λόγος είναι ότι τότε ήταν και η τελευταία φορά που υπήρξε αυτό το αγώνισμα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

7. Κροκέ
Εμφανίστηκε μόνο μία φορά, στους Ολυμπιακούς του 1900 στο Παρίσι και είναι το πρώτο αγώνισμα στο οποίο πήραν μέρος οι γυναίκες.

8. Αναρρίχηση σε σκοινί

Το συγκεκριμένο αγώνισμα ήταν σε 5 Ολυμπιακούς από το 1896 μέχρι το 1932. Ο Έλληνας Νικόλαος Ανδρικόπουλος ήταν ο ένας από τους δύο ανθρώπους που κατάφεραν να ανέβουν μέχρι το πάνω μέρος στην ολυμπιάδα του 1896 στην Αθήνα.

9. Διπλό σπριντ με ποδήλατο
Δύο άνδρες αγωνίζονταν στην ίδια ομάδα στα 2.000 μέτρα στις Ολυμπιάδες από το 1908 έως το 1972.

10. Άλμα εις ύψος (όρθιο)
Είναι σαν το κανονικό άλμα εις ύψος με την διαφορά ότι πρέπει να πηδήξεις με τα πόδια και όχι με το γνωστό άλμα και ήταν αγώνισμα στους Ολυμπιακούς από το 1900 μέχρι το 1912.

11. Υποβρύχια κολύμβηση
Έκανε τη μοναδική της εμφάνιση στους Ολυμπιακούς του 1900 και οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να κολυμπήσουν κάτω από την επιφάνεια του Σηκουάνα καλύπτοντας έως και 60 μέτρα απόσταση, παίρνοντας 2 πόντους για κάθε μέτρο που διένυαν και άλλον έναν πόντο για κάθε δευτερόλεπτο που βρίσκονταν κάτω από το νερό. Ο Γάλλος Charles DeVandeville κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με 188,4 πόντους.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα