Απαγορεύει εκ νέου την είσοδο σε πολίτες μουσουλμανικών κρατών ο Τραμπ. Ποιοι εξαιρούνται

Νέο προεδρικό διάταγμα αναμένεται να υπογράψει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σήμερα, Δευτέρα, με στόχο να απαγορευτεί εκ νέου η είσοδος σε πολίτες μουσουλμανικών κρατών που επιθυμούν να επισκεφτούν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο διάταγμα είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος στα αεροδρόμια όλης της χώρας, ενώ είχε απαγορευτεί η είσοδος ακόμα και σε ανθρώπους που έχουν νόμιμη «πράσινη κάρτα».

Σύμφωνα με το Reuters, ανώτατο στέλεχος του Λευκού Οίκου είπε ότι το νέο διάταγμα θα απαγορεύει
την είσοδο στους πολίτες του Ιράν, της Λιβύης, της Συρίας, της Σομαλίας, του Σουδάν και της Υεμένης για 90 ημέρες. Το Ιράκ εξαιρέθηκε από την λίστα, καθώς, σύμφωνα με το στέλεχος, η χώρα έχει θέσει σε εφαρμογή νέους, αυστηρότερους ελέγχους κατά την διαδικασίας έκδοσης βίζας στους πολίτες που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν τις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διάταγμα αναμένεται να εφαρμοστεί στις 16 Μαρτίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι εικόνες χάους στα αεροδρόμια. Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάταγμα είχε εφαρμοστεί αμέσως μετά την υπογραφή του, με έναν μεγάλο αριθμό ξένων επισκεπτών να πληροφορείται στα αεροδρόμια ότι δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στην χώρα.

Τέλος, από την απαγόρευση θα εξαιρούνται και οι πρόσφυγες, τα αιτήματα ασύλου των οποίων έχουν εγκριθεί. Το πρώτο διάταγμα απαγόρευε από την άλλη την είσοδο σε όλους τους πρόσφυγες για 120 ημέρες, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα