Άντρες, αν θέλετε να μυρίζετε όμορφα στις γυναίκες, πρέπει να προσθέσετε αυτά τα τρόφιμα στη δίαιτά σας



Προσοχή, άντρες: αν ψάχνετε τρόπους να προσελκύσετε τη γυναίκα των ονείρων σας (ή γυναίκες, γενικότερα), τότε πρέπει να ξεκινήσετε από μια σημαντική αλλαγή στη διατροφή σας.

Μια νέα έρευνα από το Macquarie University του Sydney στην Αυστραλία, έδειξε πως οι γυναίκες ελκύονται περισσότερο από την μυρωδιά του ιδρώτα των αντρών που τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μια διατροφή πλούσια σε κρέας, αυγά και τόφου,
συνδέεται επίσης με την ευχάριστη, ελκυστική μυρωδιά στους άντρες. Αντιθέτως, μια δίαιτα πλούσια σε υδατάνθρακες δημιουργεί μια πιο έντονη και λιγότερο ευχάριστη μυρωδιά.

«Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό διάστημα πως η οσμή είναι σημαντικό συστατικό της ελκυστικότητας, ειδικά για τις γυναίκες», λέει ο Ian Stephen, μέλος της ερευνητικής ομάδας, στο NPR. «Ουσιαστικά, οι γυναίκες ανακάλυψαν πως οι άντρες που τρώνε περισσότερα λαχανικά, μυρίζουν καλύτερα».

Ο Stephen είπε πως κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι επιστήμονες ζήτησαν από τους άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα να καταγράψουν το καθημερινό τους διαιτολόγιο, και έπειτα τους έβαλαν να πάρουν μέρος σε δύο πειράματα προκειμένου να καθορίσουν ποιοι άντρες είχαν την καλύτερη μυρωδιά ιδρώτα.

Στο πρώτο πείραμα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ένα εργαλείο που λέγεται φασματοφωτόμετρο, το οποίο μπορεί να υπολογίσει τη διατροφή ενός ατόμου με ένα ειδικό φως που ρίχνει πάνω του, το οποίο ανιχνεύει τα καροτενοειδή στην επιδερμίδα. Οι συμμετέχοντες με υψηλά επίπεδα καροτενοειδών στο δέρμα τους, έτρωγαν πολλά φρούτα και λαχανικά. Και σύμφωνα με την έρευνα, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως «το πιο κίτρινο δέρμα που είναι πλούσιο σε καροτενοειδή, είναι πιο ελκυστικό».

Στο δεύτερο πείραμα, οι συμμετέχοντες φόρεσαν καινούργια T-shirts και οι επιστήμονες τους ζήτησαν να γυμναστούν. Μετά το τέλος των ασκήσεων, κάποιες, όχι και τόσο τυχερές, γυναίκες, μύρισαν τις ιδρωμένες μπλούζες των αντρών για να ελέγξουν ποια μυρίζει καλύτερα. Οι άντρες που ακολουθούσαν μια δίαιτα πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ήταν και οι μεγάλοι νικητές του πειράματος.

Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την έρευνα και, στο μεταξύ, φάτε κανένα φρουτάκι.
Keywords
Τυχαία Θέματα