Στα σκαριά συνεργασία Λαϊκής Ενότητας με το Κόμμα Πειρατών

Αρνητική έκπληξη αποτελεί για την Λαϊκή Ενότητα το “όχι” της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πρόταση συνεργασίας ωστόσο, μια συνεργασία έκπληξη φαίνεται πως είναι στα σκαριά: Αυτή της Λαϊκής Ενότητας με το κόμμα Πειρατών Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της Διοικούσας Επιτροπής
του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, όπου συζητήθηκε η δυνατότητα ενδεχόμενης συνεργασίας τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας, ο κ. Λαφαζάνης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, έκανε τις εξής δηλώσεις στους δημοσιογράφους:

Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας. Ανταλλάξαμε αναλυτικά απόψεις και για τις δικές μας θέσεις και προτάσεις, αλλά και τις θέσεις και απόψεις που έχουν οι Πειρατές στη χώρα μας. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα κατά τη γνώμη μου συζήτηση και πάρα πολύ ουσιαστική. Εξετάζουμε νομίζω και οι δύο πλευρές το ενδεχόμενο συνεργασίας. Και πιστεύουμε ότι τις επόμενες μέρες θα μπορέσουμε να έχουμε μια κατάληξη. Εμείς ενδιαφερόμαστε πολύ για τη συνεργασία με το Κόμμα των Πειρατών. Έχει μια πολύ καλή παρουσία, δημοκρατική παρουσία στα πολιτικά πράγματα της χώρας και πραγματικά με πολύ ενδιαφέρον παρακολουθούμε τη δράση τους. Νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια για συγκλίσεις μεταξύ μας, συγκλίσεις οι οποίες να μην είναι ευκαιριακές, αλλά να έχουν και έναν ευρύτερο, μακροπρόθεσμο χαρακτήρα. Ιδιαίτερα στα θέματα της δημοκρατίας που είναι καίρια. Γιατί, ξέρετε, η δημοκρατία σήμερα δοκιμάζεται. Έχουμε ένα τεράστιο δημοκρατικό πρόβλημα. Εγώ μιλάω καθαρά για μνημονιακή δικτατορία στον τόπο. Η δημοκρατία χρειάζεται αναζωογόνηση, με λαϊκή συμμετοχή, με λαϊκή αυτενέργεια, με λαϊκή αυτοοργάνωση, με δημοκρατικές διαδικασίες παντού που θα δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να εκφραστούν και να πάρουν την τύχη του τόπου στα χέρια τους.

Εν συνεχεία, ο κ. Θανάσης Γούναρης, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, δήλωσε:

Θα ήθελα κι εγώ να τονίσω ότι είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση με τον κ. Λαφαζάνη. Εκπροσωπώ το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, είμαι ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής. Βρίσκομαι εδώ κατόπιν εντολής του σώματος των μελών του Κόμματος Πειρατών για να διερευνήσω πιθανή συνεργασία. Είχαμε πράγματι μια αρκετά μεγάλη, διεξοδική συζήτηση, η πρόταση που υπάρχει και θα τεθεί στα μέλη μας για ψηφοφορία. Το βασικό που μας ενδιαφέρει εμάς, ως Κόμμα των πειρατών, παρόλο που είμαστε μονοθεματικό κόμμα, ασχολούμαστε κυρίως με τα πνευματικά δικαιώματα, αλλά ασχολούμαστε κυρίως και με τη δημοκρατία, τη λειτουργία του πολιτεύματος στη χώρα. Θεωρούμε ότι είμαστε πολύ κοντά στο να πετύχουμε μία συνεργασία όχι μόνο εκλογική, αλλά και παραπέρα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας ενώνουν και πραγματικά χάρηκα διότι ο κ. Λαφαζάνης και η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ έχει παρακολουθήσει πολύ προσεκτικά τη δική μας δράση. Βέβαια τον τελικό λόγο τον έχει το σώμα των μελών που είναι και το αρμόδιο όργανο να αποφασίσει και την οποιαδήποτε συνεργασία. Θα βρισκόμαστε σε επαφή, θα περιμένουμε την πρόταση που θα υπάρξει από τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, θα την επεξεργαστούν τα μέλη μας και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, τις οποίες θα ανακοινώσουμε πολύ σύντομα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα