Ανησυχία της ΕΛ.ΑΣ. για κλιμάκωση δράσεων αντιεξουσιαστών- Σε κρίσιμη κατάσταση έγκλειστοι απεργοί πείνας

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. η κλιμάκωση των δράσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου υπέρ κατηγορουμένων για τρομοκρατία.

Οι δράσεις αυτές εκτιμάται ότι θα κλιμακωθούν όσο η κατάσταση της υγείας των κατηγορουμένων για τρομοκρατία που κάνουν απεργία πείνας επιδεινώνεται. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του μέλους των «Πυρηνών της Φωτιάς», Παναγιώτη Αργυρού, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Χθες, ο ραδιοσταθμός «Στο Κόκκινο» τελούσε για
τρίτη συνεχόμενη ημέρα υπό κατάληψη, η οποία αναμένεται να λήξει σήμερα. Λίγες ημέρες νωρίτερα αντιεξουσιαστές είχαν καταλάβει τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Κουμουνδούρου και είχαν κάνει «παρέμβαση» έξω από το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα στην Κυψέλη.

Οι αντιεξουσιαστές συμπαρίστανται στους εγκλείστους κατηγορουμένους για τρομοκρατία που κάνουν απεργία πείνας και ζητάνε την κατάργηση του άρθρου 187 και 187Α -του «κουκουλονόμου»- την απελευθέρωση των συγγενών κρατουμένων για τρομοκρατία, καθώς και του νομικού πλαισίου που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ' στο Δομοκό. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος έχει δεσμευτεί δημόσια ότι οι φυλακές Γ’ Τύπου θα καταργηθούν με νόμο που θα ψηφιστεί στη Βουλή. Η διαδικασία αυτή, ωστόσο, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, θα πάρει κάποιο χρόνο, καθώς απαιτούνται συγκεκριμένες ενέργειες, όπως η σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.
Keywords
Τυχαία Θέματα