Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζούς στη Γερμανία. Τουλάχιστον έξι τραυματίες

Ένας άνδρας ηλικίας 29 ετών, με καταγωγή «πιθανόν» από τη Συρία, παρέσυρε σήμερα με το όχημα που οδηγούσε μια ομάδα πεζών μπροστά από μια ντισκοτέκ στο Κουξχάφεν, στη βόρεια Γερμανία, με αποτέλεσμα να τραυματίσει 6 ανθρώπους, έγινε γνωστό από την τοπική αστυνομία, η οποία αναφέρει επίσης ότι μια διαμάχη που προηγήθηκε φαίνεται πως αποτέλεσε το κίνητρο της ενέργειάς του.

Κατόπιν, το όχημα έπεσε πάνω σε ένα τσιμεντένιο διαχωριστικό τοιχίο, που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 300 μέτρων, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ακινητοποίησαν τον οδηγό εωσότου να φθάσει η αστυνομία, μετέδωσαν
γερμανικά ΜΜΕ.

«Η έρευνα δείχνει ότι είχε προηγηθεί μια διένεξη εντός ή εκτός του κέντρου διασκέδασης στο Κουξχάφεν που πιθανόν να είναι η αιτία του περιστατικού» επισήμανε η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες.

«Σε αυτό το στάδιο, το σενάριο ο άνδρας να είχε πολιτικά κίνητρα μπορεί να αποκλειστεί» συμπληρώνεται από τις αρχές.
Στο Twitter, η αστυνομία του Όλντεμπουργκ ανέφερε ότι ο οδηγός «πιθανόν κατάγεται από τη Συρία».

#Polizei #Cuxhaven Derzeitiger Ermittlungsstand: Vor dem Unfall soll es einen Streit vor oder in einer Disko gegeben haben. Der Fahrer wohnt in Cuxhaven und stammt wahrscheinlich aus Syrien. 5 der verletzten Personen haben das Krankenhaus wieder verlassen. Pressemitteilung folgt.

— Polizei Oldenburg (@Polizei_OL) 26 Νοεμβρίου 2017

Οι τραυματίες, όλοι τους γερμανικής υπηκοότητας, είναι ηλικίας 19 έως 29 ετών.

Οι πέντε από τους τραυματίες πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του έκτου τραυματία δεν εμπνέει ανησυχία.

Το περιστατικό σημειώθηκε η Γερμανία βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής ενόψει των εορτών, λίγο προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την επίθεση με φορτηγό που διέπραξε ένας Τυνήσιος αιτών άσυλο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους τη 19η Δεκεμβρίου του 2016 στο Βερολίνο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)
Keywords
Τυχαία Θέματα