Tρόπο επανέναρξης των διαπραγματεύσεων αναζητεί ο Άιντε

Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Άιντε είχε χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Μετά την συνάντηση με τον Ν. Αναστασιάδη, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι γίνεται μια προσπάθεια από τον κ. Άιντε για να μη χαθεί το μομέντουμ.

Σύμφωνα
με τον κ. Παπαδόπουλο, ο κ. Άιντε κατέστησε σαφές πως «ούτε επιζητεί ρόλο επιδιαιτητή, ούτε ρόλο μεσολαβητή υπό την έννοια του να καταθέτει προτάσεις, ούτε επιζητεί να αλλάξει η διαδικασία που είναι εντελώς κυπριακής ιδιοκτησίας και καθοδηγείται από τους δύο ηγέτες».

Ο κ. Άιντε δήλωσε ότι οι συναντήσεις του με τους δύο ηγέτες επιβεβαιώνουν ότι «όλοι ψάχνουμε τον τρόπο για να ξεπεράσουμε το παρόν αδιέξοδο». Πρόσθεσε ότι υπάρχει δουλειά να γίνει και ότι θα πάρει πολύ χρόνο μέχρι να επανέλθουν οι δύο ηγέτες στις διαπραγματεύσεις. Όμως, ανέφερε, γίνονται προσπάθειες «και είναι υποσχόμενες».

Αύριο ο κ. Άιντε θα ενημερώσει τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει επαφές στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν και άλλους παράγοντες προκειμένου να διατηρηθεί το μομέντουμ της ευρωπαϊκής στήριξης διότι, όπως σημείωσε, «η επανένωση της Κύπρου δεν είναι μόνο θέμα των Κυπρίων, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα