Public Issue: 42% θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη- στο 22% ο Τσίπρας

Δυσμενής είναι η εικόνα που καταγράφεται για την κυβέρνηση έρευνα της Public Issue: Το 88% των ερωτηθέντων θεωρούν πως τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται προς λάθος κατεύθυνση, ενώ η εκτίμηση του 53% για τη θέση της χώρα μας στον κόσμο είναι πως, σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, έγινε πιο αδύνατη.

Όσον αφορά στους πολιτικούς αρχηγούς, θετική άποψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε το 45%, για τον Δημήτρη Κουτσούμπα το 37%,
για τη Φώφη Γεννηματά το 36%, για τον Σταύρο Θεοδωράκη το 31%, για τον Βασίλη Λεβέντη το 29%, για τον Αλέξη Τσίπρα το 24%, για τον Πάνο Καμμένο το 22% και για τον Νίκο Μιχαλολιάκο το 12%.

Καταλληλότερο για πρωθυπουργό της χώρας θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 42%, με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στο 22%. «Κανένας από τους δύο» απάντησε το 35%.

Δυσαρεστημένο δήλωσε για τη λειτουργία της κυβέρνησης το 92%, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλύτερα για την αντιπολίτευση, καθώς δυσαρέσκεια για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης εξέφρασε το 84%.

Καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα θεωρεί μια κυβέρνηση της ΝΔ το 32%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι 14%. «Καμία από τις δύο» απάντησε το 52%.

Όσον αφορά στο αν χρειάζεται να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές, «μάλλον δεν χρειάζεται» απάντησε το 53%, ενώ το 45% εκτίμησε πως «μάλλον χρειάζεται».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα