O ναζιστικός χαιρετισμός της Βασίλισσας Ελισάβετ

Βίντεο της βασίλισσας Ελισάβετ από το 1993 όπου εκείνη και η οικογένειά της χαιρετούν ναζιστικά ήρθε στην επιφάνεια.

Το βίντεο που έχει στα χέρια της η εφημερίδα The Sun, δείχνει την Βασίλισσα σε ηλικία 6 ή 7 ετών μαζί με την μητέρα της και τον θείο της, Πρίγκιπα Εδουάρδο, να σηκώνουν το χέρι τους και να χαιρετούν ναζιστικά, ενώ δίπλα τους βρίσκεται η μικρή της αδερφή, Πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

WORLD EXCLUSIVE: Secret

1933 film shows Edward VIII teaching Nazi salute to Queen. See it FREE http://t.co/Ljl2VYBRAT pic.twitter.com/hvb09IdHIX

— The Sun (@TheSun) July 18, 2015

Το Παλάτι δεν άφησε, φυσικά, ασχολιάστο το βίντεο και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι απογοητευτικό ότι αυτό το βίντεο που τραβήχτηκε πριν από σχεδόν 8 δεκαετίες και είναι από το προσωπικό αρχείο της Αυτού Μεγαλειότης να χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο».

Ενώ η ανακοίνωση συμπληρώνει ότι εάν δει κανείς το βίντεο με τον σωστό τρόπο και αναγνωρίζοντας τις καταστάσεις της εποχής θα καταλάβει ότι κανείς δεν ήξερε τότε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Το να προσπαθήσει κάποιος να υπαινιχθεί κάτι άλλο δεν θα είναι ειλικρινές.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα