O Uri Geller πιστεύει ότι οι «μεταφυσικές» του ικανότητες είναι δώρο... εξωγήινων

Όταν ο πράκτορας της CIA, Δρ. Andrija Puharich, συνάντησε τον Uri Geller το 1971, το νεαρής ηλικίας τότε μέντιουμ από το Ισραήλ είχε μία φιλοδοξία: να γίνει διάσημος.

«Θέλω να γίνω πετυχημένος. Αν θέλεις να συνεργαστείς μαζί μου θα πρέπει να συμφιλιωθείς με την ανάγκη μου για φήμη και ευτυχία». Γνωστοί του από τις αρχές του Ισραήλ έλεγαν τότε στον Puharich ότι ο Geller ήταν ένας «απροκάλυπτος εγωπαθής» και πως δεν άξιζε τον κόπο να μπλεχτεί σε μπελάδες.

Ο
Uri έγινε γνωστός στην πατρίδα του όταν ο τότε πρωθυπουργός Golda Meir, μιλώντας κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής εκπομπής αναφέρθηκε χαρατιλογώντας στο υποτιθέμενο ταλέντο του να προβλέπει το μέλλον.

Αλλά γρήγορα η φήμη του Uri είχε οδεύσει σε κάμψη κι ο ίδιος περιορίστηκε στο να πραγματοποιεί διάφορα κόλπα με κουτάλια και να διαβάζει τις σκέψεις πελατών σε εκκεντρικά νυχτερινά κέντρα.

Ο Puharich, ωστόσο, παρά τις συμβουλές από το φιλικό περιβάλλον του πίστευε ότι πίσω από το εξωφρενικό «εγώ» του νεαρού Uri κρυβόταν κάτι πολύ παραπάνω.

Στο διαμέρισμα του έκτου ορόφου που είχε νοικιάσει ο σερβο-αμερικανός επιστήμονας, βόρεια του Τέλ Αβίβ ο Uri εξασκούσε τις «μεταφυσικές» του δραστηριότητες. Ο Uri ήδη από εκείνον τον καιρό μπορούσε με ακρίβεια να προβλέψει τους τριψήφιους αριθμούς που σκεφτόταν ο Puharich ακόμη κι όταν οι δυο τους βρίσκονταν σε διαφορετικά δωμάτια. Μπορούσε ακόμη να εκτρέψει τη βελόνα μίας πυξίδας, χρησιμοποιώντας μόνο τη σκέψη του. Για κάποιο λόγο ανακάλυψαν ότι οι δεξιότητες του Uri ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακές όταν είχε ένα λαστιχάκι δεμένο σφιχτά γύρω από τον καρπό του.

Ένα βράδυ μετά από ένα δείπνο που είχαν σε κάποιο εστιατόριο, παρά τις διαμαρτυρίες του Puharich ο Uri αποφάσισε να οδηγήσει με δεμένα τα μάτια του. Κάποια στιγμή ο Uri είπε ότι θα πλησιάσει ένα κόκκινο Peugeot από την απέναντι πλευρά του δρόμου. Και μετά από λίγο εμφανίστηκε πράγματι ένα κόκκινο Peugeot. Το εν λόγω σκηνικό σόκαρε περισσότερο από κάθε άλλο τον Puharich ο οποίος έπεισε τον Uri να επισκεφτεί έναν υπνωτιστή, έτσι ώστε να ανακαλύψει από που πηγάζουν τα σχεδόν υπερφυσικά ταλέντα του.

Αυτό που περιέγραψε ο Uri στον υπνωτιστή ξεπερνά το σενάριο ακόμη και της πιο καλοσκηνοθετημένης ταινίας του Χόλιγουντ. Σύμφωνα με όσα είπε τον υπνωτιστή, ο ίδιος γεννήθηκε σε νοσοκομείο στο Τελ Αβίβ στις 20 Δεκεμβρίου του 1946. Η μητέρα του είχε μείνει 8 φορές έγκυος και είχε κάνει όλες τις φορές έκτρωση. Ο σύζυγός της, Τibor, ήταν στρατιώτης και της είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν ήθελε παιδιά. Εκείνος προερχόταν από μία ουγγρική - εβραϊκή οικογένεια, ενώ η Margaret ήταν από τη Βιέννη και μάλιστα είχε μακρινή συγγένεια με τον Sigmund Freud.

Αψηφώντας τον σύζυγό της, η Μargaret κράτησε το ένατο παιδί τους και λόγω της απόφασή της μετά από λίγο οι δυο τους χώρισαν. Ο Tibor εγκατέλειψε τη σύζυγό του και το παιδί τους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και ερωτοτροπούσε με διάφορες γυναίκες. Όταν ήταν ακόμη βρέφος, ο Uri σκοτώθηκε σχεδόν 3 φορές από αδέσποτες σφαίρες κατά τη διάρκεια οδομαχιών στο Τελ Αβίβ, που προηγήθηκαν της ισραηλινής ανεξαρτησίας το 1948.

Αν και μόλις λίγων μηνών ο Uri θυμάται ακόμα να πέφτει το γυαλί από το παράθυρο που βρισκόταν κοντά στην κούνια του.«Η μητέρα μου είχε ένα αρκουδάκι δίπλα μου και κατά κάποιον τρόπο αυτό με έσωσε». Κατά την παιδική του ηλικία μεγάλωσε σχεδόν μόνος του χωρίς καμία επίβλεψη.

Όταν ήταν μόλις 3 ετών είχε μία μυστηριώδης συνάντηση, τα Χριστούγεννα του 1949, που όπως λέει θα την θυμάται έντονα για το υπόλοιπο της ζωής του. Απέναντι από το διαμέρισμα του Geller υπήρχε ένα παλιό σπίτι Αράβων, το οποίο ήταν περιτριγυρισμένο από ένα σκουριασμένο σιδερένιο φράχτη και μία μέρα τα νιαουρίσματα από κάποια μικρά γατάκια οδήγησαν τον Uri στο σπίτι αυτό.

Τότε το χορτάρι του σπιτιού ήταν σαν να υψώθηκε πάνω από αυτόν. «Ένιωσα ότι κάτι υπήρχε από πάνω μου και με κοιτούσε. Είδα μία τεράστια μπάλα φωτός. Δεν ήταν ο ήλιος. Ήταν κάτι πολύ πιο μεγάλο που μπορούσες να το ακουμπήσεις. Ήταν πραγματικά παράξενο. Σαν μία μπάλα φωτός που κρεμόταν από κάπου και στη συνέχεια με παρέσυρε αθόρυβα και με έριξε ξανά στο έδαφος. Μια ακτίνα φωτός χτύπησε το κεφάλι μου και βρέθηκα ξαπλωμένος στο χορτάρι. Σηκώθηκα, άρχισα να τρέχω και είπα στη μητέρα μου τι συνέβη. Αρνήθηκε να με πιστέψει», λέει ο Uri.

To αξιοπερίεργο της υπόθεσης δεν τελειώνει εδώ αφού σύμφωνα με τον Uri Geller όταν ο ίδιος προσπάθησε να αφηγηθεί τη συγκεκριμένη ιστορία στον Andrija Puharich η μυστηριώδης λάμψη εμφανίστηκε ξανά και ένας περίεργος θόρυβος καταγράφηκε κατά την ηχογράφηση της συνεδρίας τους.

Ο Uri Geller ισχυρίζεται μάλιστα ότι από εκείνη τη στιγμή που σημειώθηκε το μυστηριώδες περιστατικό, εμφανίστηκαν οι «μεταφυσικές» του δυνάμεις.

Πηγή: Daily Mail

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα