Love Symbol #2: Η νέα απόχρωση του μοβ προς τιμήν του Prince

Όταν ανακοινώθηκε ο αιφνίδιος θάνατός του στις 21 Απριλίου του 2016, ήταν κάτι παραπάνω από σαφές ότι η παγκόσμια μουσική βιομηχανία είχε μόλις χάσει έναν μοναδικό σε όλα του καλλιτέχνη, έναν αναντικατάστατο performer και μουσικό. Έκτοτε, το διαδίκτυο για μέρες είχε κατακλυστεί με αφιερώματα σ' εκείνον που τραγούδησε για τη «μοβ βροχή» όπως κανείς.

Αυτό ήταν και το αγαπημένο χρώμα του Prince, το μοβ. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που σε πολλές από τις εμφανίσεις του επί σκηνής αλλά και όχι μόνο (αν όχι στις περισσότερες) επέλεγε κάτι μοβ για να φορέσει. Έτσι, η εταιρεία
χρωμάτων Pantone αποφάσισε να κυκλοφορήσει μία νέα απόχρωση του μοβ χρώματος, με την ονομασία «Love Symbol #2», προς τιμήν του και εμπνευσμένη από τον ίδιο τον Prince.

Το όνομα της απόχρωσης αποτελεί «δάνειο» από το λογότυπο του custom made πιάνο του Prince, που ήταν κι εκείνο μοβ. «Νιώθουμε τιμή που δουλέψαμε στη δημιουργία του Love Symbol #2, μια ξεχωριστή νέα απόχρωση του μοβ, στη μνήμη του Prince», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας και συμπλήρωσε: «Το Love Symbol #2 αντιπροσωπεύει το ξεχωριστό στιλ του Prince, ενός μουσικού ειδώλου διεθνώς φημισμένου για την καλλιτεχνική του λαμπρότητα».

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian σε σχετικό δημοσίευμα, η ανακοίνωση της εταιρείας έρχεται μόλις μερικούς μήνες μετά την επετειακή κυκλοφορία μιας πολυτελούς έκδοσης του άλμπουμ «Purple Rain», που περιέχει το ομώνυμο τραγούδι αλλά και άλλες επιτυχίες του Prince, όπως Let’s Go Crazy και When Doves Cry.
Keywords
Τυχαία Θέματα