Germanwings: Το αεροπλάνο έχανε ύψος επί 8 λεπτά πριν συντριβεί

Η εταιρεία Germanwings ανακοίνωσε ότι το Airbus A320 που συνετρίβη στις νότιες γαλλικές Άλπεις σήμερα Τρίτη άρχισε να κατεβαίνει ένα λεπτό αφού έφτασε στο ύψος πορείας και συνέχισε να χάνει ύψος επί οκτώ λεπτά.

«Η επαφή του αεροπλάνου με τα γαλλικά ραντάρ και τους Γάλλους ελεγκτές κυκλοφορίας χάθηκε στις 10:53 π.μ. σε ένα ύψος περίπου 6.000 ποδών. Στη συνέχεια το αεροπλάνο συνετρίβη»,
δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Germanwings Τόμας Βίνκελμαν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Κολωνία.

Το αεροπλάνο είχε περάσει όλους τους ελέγχους - έμπειρος ο πιλότος

Ο Βίνκελμαν πρόσθεσε ότι η τακτική συντήρηση του αεροπλάνου, το οποίο παραδόθηκε στη Lufthansa το 1991, έγινε από την εταιρεία Lufthansa Technik την Δευτέρα 23 Μαρτίου. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το Airbus A320 υποβλήθηκε σε εκτεταμένους τεχνικούς ελέγχους το καλοκαίρι του 2013.

«Ένας έλεγχος τύπου C, δηλαδή μια εκτεταμένη επιθεώρηση, πραγματοποιήθηκε όπως προβλεπόταν το καλοκαίρι του 2013», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa.

Εξάλλου ο πιλότος του αεροπλάνου είχε «περισσότερα από δέκα χρόνια» εμπειρίας και «περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης» στο ενεργητικό του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στον τόπο του ατυχήματος εμπειρογνώμονες

Δύο βρέφη μεταξύ των θυμάτων

Ο διευθύνων σύμβουλος είπε ότι μια ομάδα που αποτελείται από εμπειρογνώμονες της Lufthansa, της Airbus και της Germanwings κατευθύνεται προς το σημείο της συντριβής και υπογράμμισε ότι θα εξακριβώσει το συντομότερο δυνατό τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο Βίνκελμαν επεσήμανε ότι το αεροπλάνο, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ με συνολικά 150 επιβαίνοντες, μετέφερε 67 Γερμανούς, σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες.

Διευκρίνισε όμως ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αλλάξει, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι προς το παρόν να δώσει πληροφορίες για την εθνικότητα άλλων επιβατών, όμως «θα το ξεκαθαρίσουμε το συντομότερο δυνατό».

Ο Βίνκελμαν εξήγησε ότι στις κρατήσεις των εισιτηρίων εμφανίζονται μόνο τα ονόματα και οι ημερομηνίες γέννησης των επιβατών, ενώ τα διαβατήριά τους δεν ελέγχθηκαν στην Ισπανία, καθώς επρόκειτο για μια πτήση εντός του χώρου Σένγκεν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο μιας ισπανικής πόλης, 16 Γερμανοί έφηβοι που είχαν περάσει μία εβδομάδα κοντά στη Βαρκελώνη μαζί με δύο καθηγητές τους στο πλαίσιο σχολικής ανταλλαγής είναι πιθανό να βρίσκονται μεταξύ των επιβατών.
«Δεκαέξι παιδιά και δύο καθηγητές ήταν εκεί εδώ και μία εβδομάδα. Είναι παιδιά που πηγαίνουν στην πρώτη λυκείου, ηλικίας περίπου 15 ετών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λίναρς ντελ Βάλες. «Έφυγαν το πρωί της Τρίτης», και «κάποιοι από τους καθηγητές τους εδώ γνωρίζουν την ώρα, τον αριθμό της πτήσης και το όνομα της εταιρείας», πρόσθεσε.

Τέλος, μεταξύ των 144 επιβατών ήταν και δύο βρέφη, επεσήμανε ο Βίνκελμαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα