Exit poll: Οι Podemos κάνουν την ανατροπή στις κάλπες της Ισπανίας - «Κλέβουν» Μαδρίτη και Βαρκελώνη

Με σημαντικά κέρδη φαίνεται πως βγαίνουν -αν επαληθευτούν τα exit poll- οι Podemos και Ciudadanos από τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές στην Ισπανία.

Το Λαϊκό Κόμμα (PP) του Μαριάνο Ραχόι φαίνεται ότι χάνει την απόλυτη πλειοψηφία που είχε στα προπύργια του, τη Μαδρίτη και τη Βαλένθια, ενώ οι σχηματισμοί που υποστηρίχθηκαν από το Podemos φαίνεται ότι κερδίζουν τις δημοτικές εκλογές
στην πρωτεύουσα Μαδρίτη και στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Βαρκελώνη.

Το Λαϊκό Κόμμα μπορεί να φαίνεται ότι παίρνει τις περισσότερες ψήφους, όμως στις περισσότερες αναμετρήσεις απέτυχε να κερδίσει την πλειοψηφία. Ενισχυμένος φαίνεται και το νέο, φιλικό προς τις αγορές, κόμμα Ciudadanos (Πολίτες). Σημειώνεται ότι εάν όντως επαληθευτούν τα exit poll, θα είναι η πρώτη φορά που το κόμμα του Ραχόι θα χάνει την Μαδρίτη.

Σε μια πρόγευση από τις εθνικές εκλογές που αναμένονται τον Νοέμβριο, τα κύρια κόμματα της χώρας θα πρέπει τώρα να μπουν σε μια περίοδο συνασπισμών και συμβιβασμών στις 13 από τις 17 περιφέρειες της Ισπανίας που ψήφισαν σήμερα μαζί με περισσότερες από 8.000 πόλεις και κωμοπόλεις.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα