«Designer Jewelry» από την Μαρίνα Βερνίκου και τη φιλανθρωπική οργάνωση CREAID

Στο τρίτο project της CREAID “Designer Jewelry” καταξιωμένοι Έλληνες, διεθνείς σχεδιαστές και άνθρωποι στο χώρο του κοσμήματος, καλούνται να σχεδιάσουν ένα μοναδικά για το σκοπό, σχεδιασμένο fine jewelry (κολιέ, βραχιόλι, σκουλαρίκια, δαχτυλίδι, τιάρα, κ.ά.).

Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και τα κοσμήματα θα εκτεθούν στις 4 Απριλίου του 2017 σε ένα μεγάλο event στο κτίριο του One Athens. Η ηλεκτρονική
δημοπρασία θα ξεκινήσει τη 1η Απριλίου και θα διαρκέσει μία εβδομάδα ώστε να επιτευχθεί και η καλύτερη προώθησή τους στο εξωτερικό. Η τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία θα ξεκινά στο 50% της λιανικής τιμής.

Μερικοί από τους συμμετέχοντες είναι οι: Venyx by Eugenie Niarchos, Noor Fares, James Taffin de Givenchy, Emilio Pucci, Swarovski, Gavello, Lalaounis, Zolotas, Serkos, Kessaris, Theodors, Danelian, Patseas, Kassis, Minas, Ileana Makri, Venetia Vildiridis, Liana Vourakis, Lito, Elena Syraka, Folli Follie, Katramopoulos, Imanoglou, Poniros, Pentheroudakis, Minas, Armaos, Apriati, Myrto Anastasopoulou, Angelo di Spirito Rosa, Evan, Zerteo και άλλοι.

Η CREAID με πρόεδρο τη Μαρίνα Βερνίκου, είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός με μια στοχευμένη ανθρωπιστική αποστολή, που εξυπηρετείται μέσα από δημιουργικές και καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες. Θεμελιώδης αρχή του είναι "Δημιουργώ για να Βοηθώ», και στοχεύει να συνδυάζει τη δημιουργικότητα μέσα από έργα τέχνης με τη βοήθεια για εκείνους που έχουν ανάγκη. Είναι ένας οργανισμός που χρησιμοποιεί την καλλιτεχνική έμπνευση και δημιουργίες των υποστηρικτών του, προκειμένου να παράσχει βοήθεια στην τοπική κοινότητα και την ευαισθητοποίηση μέσα από αυτές τις δημιουργικές και καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες.
Η πρώτη δράση του Φιλανθρωπικού Σωματείου πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία, με τη σιωπηλή δημοπρασία «200 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» την 1η Απριλίου 2015 στο κτίριο One Athens.

Περισσότεροι από 200 δωρητές φιλοτέχνησαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο, 200 και πλέον Tote Bags τις οποίες προσέφεραν αφιλοκερδώς για την ενίσχυση των σκοπών των Γιατρών του Κόσμου.

Λίγους μήνες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δημοπρασίας, πραγματοποιήθηκε η παράδοση της σύγχρονης ιατρικής μονάδας στους Γιατρούς του Κόσμου, ξανά στο κτίριο Οne Athens, από την Πρόεδρο Μαρίνα Βερνίκου και τα μέλη του Φιλανθρωπικού Σωματείου.

Εκεί ανακοινώθηκε το δεύτερο project της CREAID, «Designer Lights». Σε αυτό το νέο εγχείρημα, καταξιωμένοι Έλληνες αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και καλλιτέχνες, σχεδίασαν το δικό τους φωτιστικό (επιδαπέδιο, τοίχου, οροφής, installation κ.λ.π,) τα οποία δημοπρατήθηκαν ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα της CREAID (www.creaid.com), κατά τη διάρκεια του Απριλίου.

Παράλληλα τα φωτιστικά παρουσιάστηκαν σε μία μεγάλη έκθεση, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του One Athens, τον Απρίλιο του 2016.

Λίγους μήνες μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δημοπρασίας, μία μοντέρνα παιδική χαρά παραδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» από την Πρόεδρο, Μαρίνα Βερνίκου και μέλη της CREAID.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα