Chuck: Αυτή είναι η ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa

Τα αιματοβαμμένα ρινγκ που άφηνε στο πέρασμά του ήταν καθημερινότητα. Οι γυναίκες που αγαπούσαν να τον μισούν ήταν πάντα στο μυαλό του. Τα ποτά και η άσωτη ζωή τον καθόρισαν. Γνωρίστε τον Chuck, τον πραγματικό Rocky Balboa.

Η ταινία «Chuck: η Ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa» αφηγείται την ιστορία του Τσακ Ουέπνερ, ενός πωλητή αλκοολούχων ποτών από το Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος κατάφερε να αντέξει 15 γύρους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών
του 1975 εναντίον του διασημότερου μποξέρ όλων των εποχών, Μοχάμεντ Άλι, και τελικά ενέπνευσε το πολλών δισεκατομμυρίων franchise του Rocky. Στα δέκα χρόνια του ως μπόξερ, ο Ουέπνερ υπέστη οκτώ σπασμένες μύτες, δύο knockouts και συνολικά 313 ράμματα. Αλλά οι σκληρότερες μάχες που έδωσε ήταν έξω από το ρινγκ, ζώντας μια επική ζωή γεμάτη ποτά, ναρκωτικά, άγριων θηλυκών και με πολλά σκαμπανεβάσματα.

«Το πιο δύσκολο για έναν μαχητή είναι η στιγμή που σταματάει να μάχεται…» - Τσακ Ουέπνερ

Ο Μάικ Τόλιν και ο Τζεφ Φέουρζεγκ πήραν τα πνευματικά δικαιώματα για τη βιογραφία του Ουέπνερ περίπου μία δεκαετία πριν και αμέσως μετά ο Λιβ Σράιμπερ προτάθηκε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. «Πριν κάποια χρόνια, ο Μάικ Τόλιν μου έφερε να δω το ντοκιμαντέρ που είχε κάνει με τον Τζεφ για τον Τσακ Ουέπνερ, με τίτλο “O αληθινός Rocky. Μου είπαν ότι ήθελαν το ντοκιμαντέρ να γίνει ταινία. Μου άρεσε πολύ η ιστορία και λατρεύω το box, οπότε είπα στον Mike ότι ήθελα να γνωρίζω πως θα εξελιχθούν τελικά τα πράγματα», σχολιάζει ο Σράιμπερ.

«Λάτρεψα την ιδέα ότι κάποιος είναι διατεθειμένος να υποβάλει τον εαυτό του σε μία τέτοια τεράστια φυσική τιμωρία επειδή αγαπάει το κοινό του τόσο πολύ», τονίζει ο Σράιμπερ. «Έδινε τους αγώνες του για τους οπαδούς του και για την αναγνωρισιμότητα. Με άγγιξε κάτι σε αυτόν τον χαρακτήρα. Ήταν μία ιστορία για έναν άντρα που από τη μία περνούσε κρίση ταυτότητας και από την άλλη προσπαθούσε να τιθασεύσει τον ναρκισσισμό του. Ο Τσακ βίωσε την επιτυχία από τη μια στιγμή στην άλλη και αυτό το γεγονός πυροδότησε μία σειρά από απρόσμενες καταστάσεις. Είναι περίεργο και πολύπλοκο πράγμα η φήμη».

Όταν οι παραγωγοί διάβασαν το σενάριο, αποφάσισαν ότι έπρεπε να πάρουν την άδεια από τον Σιλβέστερ Σταλόνε. «Έστειλα email στον Sly και στη συνέχεια του τηλεφώνησα, τονίζοντάς του πόσο σημαντικό θα ήταν για εμάς να γυρίσουμε τη συγκεκριμένη ταινία και πόσο θα θέλαμε να έχουμε την άδειά του, προκειμένου να το κάνουμε. Ο Sly διάβασε το σενάριο και από την πρώτη στιγμή υπήρξε πολύ γενναιόδωρος κι ευγενικός και μας βοήθησε με την ταινία», λέει η συμπαραγωγός Κρίστα Κάμπελ.

Τα σκηνοθετικά ηνία ανέλαβε ο Φιλίπ Φαλαρντό, τονίζοντας: «Δεν είναι μία ακόμη ιστορία για το box, ή για τον άνθρωπο που ενέπνευσε τον Σταλόνε να γράψει τον Rocky. Είναι μία ταινία που συναισθηματικά μιλάει σε πολύ κόσμο. Δεν γνωρίζω πολλά για τον κόσμο του box, οπότε είμαι αυτός που κοιτάει από έξω προς τα μέσα. Έχω, με άλλα λόγια, την ίδια ματιά με το κοινό. Επίσης, θέλαμε μια αυθεντική εικόνα για τη ζωή ενός boxer. Ίσως όχι τόσο εντυπωσιακή όσο παρουσιάζεται σε άλλες ταινίες, αλλά εξίσου αληθινή».

Ο Φαλαρντό αποκαλύπτει ότι ο Σράιμπερ ήταν κάτι παραπάνω από πρόθυμος να «φάει» μερικές αληθινές γροθιές μέσα στο ρινγκ, κάτι που είναι εντελώς ανήκουστο στις χολιγουντιανές παραγωγές.

«Ασχολούμαι με το box πάνω από 15 χρόνια και το λατρεύω. Μεγάλο μέρος της προετοιμασίας είχε να κάνει με το βλέπω και να ξαναβλέπω τους αγώνες του Τσακ, να τον συναντήσω αυτοπροσώπως και να τον γνωρίσω καλύτερα. Και τον ίδιο και την Λίντα. Προσπάθησα να γίνω ένα με αυτούς», λέει ο Σράιμπερ.

Η Ελίζαμπεθ Μος, που υποδύεται την πρώτη γυναίκα του Φαλαρντό, λέει: «Ο Λιβ Σράιμπερ δίνει τεράστια σημασία στη λεπτομέρεια. Νοιάζεται εξαιρετικά για τον ρόλο του».

Το «Chuck: η Ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa» κυκλοφορεί στις 25 Μαΐου στους κινηματογράφους από την Odeon

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα