Barack Obama: «Ώρα να ηγηθούν οι γυναίκες»

Ανέκαθεν υπήρξε υποστηρικτής της συμμετοχής των γυναικών στα κοινά περισσότερο απ′ όσο συμβαίνει σήμερα, είχε γυναίκες στο επιτελείο του όσο ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, γι′ αυτό και δεν μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η τελευταία του τοποθέτηση σε ομιλία στο Παρίσι.

Ο πρώην πλανητάρχης βρέθηκε στην Πόλη του Φωτός για να δώσει διάλεξη σε μια ομάδα ηγετών στα Μέσα, οικονομικών και ακαδημαϊκών, γνωστοί ως «Οι Ναπολέοντες». Στη διάρκεια της διάλεξής του, ανέφερε πως είναι ώρα να δοθεί περισσότερη δύναμη και ηγετικές θέσεις

στις γυναίκες, καθώς «οι άντρες φαίνεται να έχουν μερικά προβλήματα να λύσουν αυτές τις μέρες».

Χωρίς να ονοματίσει πρόσωπα και καταστάσεις, ο Barack Obama έθιξε την ανδροκρατία στο χώρο των μίντια, της πολιτικής και της ψυχαγωγίας, χώροι που τον τελευταίο καιρό πλήττονται από τα συνεχόμενα σκάνδαλα σεξουαλικής παρενόχλησης που έρχονται στη δημοσιότητα.

«Χωρίς να θέλω να γενικεύσω, οι γυναίκες φαίνονται να έχουν καλύτερες δυνατότητες από τους άντρες, κυρίως λόγω της κοινωνικοποίησής τους», δήλωσε ο Obama.

Φυσικά, δεν έχασε ευκαιρία να αναφερθεί και στην προεδρία του Donald Trump, λέγοντας ότι ευθύνεται που υπήρξε «προσωρινή απουσία της αμερικανικής ηγεσίας» από τις αποφάσεις για την κλιματική αλλαγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα