BINARY OPTIONS: Ένας νέος τρόπος επένδυσης

Τα binary options έχουν κατακτήσει τις εξωχρηματιστηριακές αγορές τα τελευταία χρόνια, κυρίως γιατί θεωρούνται ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος επένδυσης. Επιπλέον, λόγω της ευκολίας στη χρήση τους, είναι ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει κάποιος την επενδυτική του δραστηριότητα. Οι traders σε binary options χρειάζεται να προσδιορίσουν μόνο δύο μεταβλητές: την κατεύθυνση (πάνω ή κάτω) που θα κινηθεί το προϊόν και το χρονο λήξης της θέσης τους. Περαιτέρω ανάλυση εις βάθος δεν έιναι
απαραίτητη, παρόλο που η πραγματοποίηση τεχνικής ή θεμελιώδους ανάλυσης και η χάραξη μιας στρατηγικής θα βελτιώσει τις αποδόσεις των επενδυτών.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα των binary options έναντι άλλων κερδοσκοπικών μεθόδων είναι το προκαθορισμένο επίπεδο κινδύνου και οι υψηλές συγκριτικά αποδόσεις. Επιπλέον, οι αρχάριοι μπορούν να ξεκινήσουν το trading με μικρό αρχικό κεφάλαιο και να αυξάνουν σταδιακά την επένδυσή τους, καθώς θα προοδεύει η γνώση τους για το προϊόν.

Η μεγάλη δημοφιλία που απολαμβάνουν τα binary options στις μέρες μας οφείλεται κυρίως στο ότι σχεδιάστηκαν με γνώμονα την ευκολία στη χρήση. Η Απλότητα, που είναι το βασικό τους χαρακτηριστικό, έχει κάνει πολλούς traders, κυρίως τους λιγότερο έμπειρους να επιλέγουν τα binary options ως τον προτιμώμενο τρόπο πραγματοποίησης επενδύσεων.

Τα binary options έχουν μια σειρά από πλεονεκτήματα:

1. Δίνουν έμφαση μόνο στην κατεύθυνση της κίνησης
Σε αντίθεση με άλλους δημοφιλείς τρόπους για trading, το μόνο που χρειάζετε να προβλέψετε είναι η κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθεί η τιμή του προϊόντος. Το μέγεθος της κίνησης σας είναι αδιάφορο.

2. Ευκολία στη χρήση
Ο όρος binary (δυαδικό) σημαίνει ότι υπάρχουν μόνο δύο πιθανά αποτελέσματα όταν επενδύετε σε ένα binary option. Αν η τιμή κινηθεί σύμφωνα με την πρόβλεψή σας, είστε in-the-money, δηλαδή το δικαίωμα είναι κερδοφόρο. Σε αντίθετη περίπτωση είστε out-of the-money, δηλαδή το δικαίωμα δεν είναι κερδοφόρο.

3. Προκαθορισμένη απόδοση και Περιορισμένη Έκθεση σε Κίνδυνο
Το να υπολογίσει την πιθανή απόδοση και τον πιθανό κίνδυνο είναι πολύ εύκολο στα binary options. Ανά πάσα στιγμή ο επενδυτής γνωρίζει το ακριβές ποσό του πιθανού κέρδους του ή της πιθανής απώλειας, ακόμα και πριν λήξει το δικαίωμα που έχει αγοράσει.

4. Υψηλές Αποδόσεις
Τα binary options προσφέρουν αποδόσεις έως 85% ακόμα και σε 60 δευτερόλεπτα, αν το δικαίωμα είναι in-the-money. Πολύ λίγα χρηματοοικονομικά προϊόντα μπορούν να προσφέρουν τέτοιες αποδόσεις σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

5. Υψηλός Πολλαπλασιαστής Κερδών
Ο συνδυασμός υψηλής απόδοσης και χρονικών λήξεων από 60 δευτερόλεπτα δίνουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης πολύ υψηλών αποδόσεων. Για παράδειγμα αν κάποιος ξεκινήσει με μια αρχική επένδυση 200€, μετά από 6 συνεχόμενα επιτυχημένα trades μπορεί να κάνει αυτό το ποσό 8.000€ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

6. Μεγάλο Εύρος Λήξεων
Τα binary options προσφέρουν μεγάλη ευελιξία σε ότι αφορά τις διαθέσιμες λήξεις. Μπορεί κάποιος να επενδύσει σε ένα δικαίωμα που λήγει σε 60 δευτερόλεπτα ή σε κάποιο άλλο που λήγει αρκετούς μήνες αργότερα. Με αυτό τον τρόπο μπορεί κανείς να χτίσει την επενδυτική του στρατηγική ή να διασπείρει το ρίσκο του επενδύοντας σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

7. 24ωρο Trading
Τα binary options προσφέρουν τη δυνατότητα επένδυσης για όσο διάστημα είναι ανοικτές οι αγορές κεφαλαίου και συναλλάγματος. Πρακτικά οι traders μπορούν να επενδύσουν σε 24ωρη βάση, 5 ημέρες την εβδομάδα (το Σαββατοκύριακο είναι περιορισμένα τα υπό διαπραγμάτευση προϊόντα)

8. Πολλές Διαθέσιμες Στρατηγικές
Υπάρχει πλήθος στρατηγικών που εφαρμόζονται στα binary options. Πολλοί traders χρησιμοποιούν τα binary options για να κάνουν hedging σε άλλες τους επενδύσεις και να περιορίσουν το επίπεδο ρίσκου τους.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα