BBC: Η αστυνομία του Μάντσεστερ δεν μοιράζεται πληροφορίες με τις ΗΠΑ

Τον διαμοιρασμό πληροφοριών με τις ΗΠΑ σταμάτησε η αστυνομία του Μάντσεστερ, μετά από διαρροές στα ΜΜΕ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC.

Υπενθυμίζεται πως στη Βρετανία υπήρξε έντονος εκνευρισμός όταν εμφανίστηκαν στους New York Times φωτογραφίες όπου φαίνονται συντρίμμια
από την επίθεση, λίγο μετά τη διαρροή του ονόματος του βομβιστή (Σαλμάν Αμπέντι) σε αμερικανικά ΜΜΕ 24 ώρες μετά την επίθεση, η οποία είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 22 ανθρώπων, και τον τραυματισμό 64.

Η Τερέζα Μέι αναμένεται να θέσει το ζήτημα σε συνάντησή της με τον Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ αργότερα.
Η αστυνομία του Μάντσεστερ ελπίζει στην αποκατάσταση των κανονικών σχέσεων συνεργασίας όσον αφορά στην αμφίδρομη ροή πληροφοριών, αλλά, όπως αναφέρει το BBC, προς το παρόν είναι «έξω φρενών».

Οκτώ άτομα κρατούνται για την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε από τον γεννηθέντα στο Μάντσεστερ Αμπέντι, έναν 22χρονο από οικογένεια λιβυκής καταγωγής. Επίσης, όπως προέκυψε, δύο άτομα που γνώριζαν τον Αμπέντι είχαν ενημερώσει ξεχωριστά την αστυνομία σχετικά με τις εξτρεμιστικές του απόψεις.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα