Aστρονομικό ποσό ζητά η Μελάνια Τραμπ από τη Dailymail για δημοσίευμα που ισχυριζόταν ότι ήταν «συνοδός κυρίων»

Η Μελάνια Τραμπ, η σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ, προσέφυγε στις δικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης εναντίον μιας εφημερίδας που είχε γράψει ότι τη δεκαετία του 1990 εργαζόταν ως «συνοδός κυρίων».

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, που είναι πρώην μοντέλο, ζητά αποζημίωση ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία Mail Media που εκδίδει την Daily Mail Online.

Εξοργισμένη από τους "κακόβουλους και επιζήμιους" ισχυρισμούς που έκανε η εφημερίδα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του συζύγου της, η Μελάνια προσέφυγε την 1η Σεπτεμβρίου 2016 σε ένα δικαστήριο του Μέριλαντ. Τότε, στρεφόταν εναντίον της Daily Mail αλλά και εναντίον του Γουέμπστερ Τάρπλεϊ, ενός μπλόγκερ της Πολιτείας αυτής. Η μήνυση για δυσφήμιση σε βάρος της εφημερίδας απορρίφθηκε για λόγους εντοπιότητας και οι δικηγόροι της Μελάνια Τραμπ προσέφυγαν κατόπιν στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης.

Η μήνυση σε βάρος του Τάρπλεϊ έληξε με νίκη της Τραμπ. Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους, συμφώνησαν να καταβάλει ο μπλόγκερ ένα "σημαντικό ποσό" στην πρώτη κυρία επειδή έγραψε ψευδώς ότι ήταν "συνοδός". Ο δικηγόρος της, Τσαρλς Χάρντερ, δεν διευκρίνισε το ακριβές ύψος του ποσού αυτού.

Ο Τάρπλεϊ παραδέχτηκε επίσης γραπτώς ότι δημοσίευσε ένα άρθρο με «ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς» σε βάρος της Μελάνια Τραμπ και ζήτησε συγγνώμη από την ίδια, τον γιο της, τον σύζυγό της και τους γονείς της.

Ο Τσαρλς Χάρντερ είναι ένας δικηγόρος που ειδικεύεται σε υποθέσεις δυσφήμισης και προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Είχε υπερασπιστεί τον πρώην παλαιστή Χαλκ Χόγκαν σε μια παρόμοια υπόθεση που οδήγησε στη χρεοκοπία τον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Gawker.com

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα