«A JEWEL MADE IN GREECE»: 36 Έλληνες σχεδιαστές κοσμημάτων στην Τεχνόπολη

H δεύτερη ομαδική έκθεση ελληνικού εικαστικού κοσμήματος με τίτλο «A JEWEL MADE IN GREECE» εγκαινιάστηκε με επιτυχία στον εκθεσιακό χώρο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και περισσότεροι από 1.500 διακεκριμένοι προσκεκλημένοι θαύμασαν τις λαμπερές δημιουργίες των 36 σημαντικών Ελλήνων σχεδιαστών καθώς και τις συμμετοχές των ελληνικών Μουσείων και άλλων σημαντικών φορέων που τίμησαν επίσης τη διοργάνωση με την παρουσία τους.

Στην παρουσίαση-αποτύπωση αυτής της «στιγμής» του ελληνικού κοσμήματος, είναι απαραίτητη η αναφορά και στην ιστορία
του. Αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την τιμητική συμμετοχή των Μουσείων μας με αντιπροσωπευτικά κοσμήματα-αντίγραφα. Η έκθεση φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά αντίγραφα εκθεμάτων από τα: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό &Χριστιανικό Μουσείο, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, Eπιγραφικό &Νομισματικό Μουσείο, και Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.

Σκοπός της έκθεσης είναι η δημιουργία μιας ευέλικτης, καλαίσθητης και εξελισσόμενης πλατφόρμας που φιλοξενεί σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες &σχεδιαστές κοσμήματος, σε μία χρονική στιγμή που ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί το μέγιστο εφόδιό μας για την εξωστρέφεια και τη σύγχρονη αισθητική παρουσία της χώρας μας.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Enterprise Greece, και του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, με κύριο ζητούμενο να εξαχθεί και να παρουσιαστεί σε άλλες χώρες του κόσμου, έχοντας ήδη κερδίσει «εισιτήρια» για τις Βρυξέλλες στο μεγίστης προβολής κτήριο του Ευρωκοινοβουλίου και για το Dubai στο World Trade Center με τη στήριξη του Enterprise Greece.

Παράλληλα, το καλοκαίρι του 2015 η έκθεση θα φιλοξενηθεί ξανά στο Ξενοδοχείο Grand Resort Lagonissi.

Την Έκθεση θα έχετε την ευκαιρία να την απολαύσετε μέχρι την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.
Keywords
Αναζητήσεις
ελληνες σχεδιαστες κοσμηματωνστην τεχνοπολη, ελληνες σχεδιαστες κοσμηματων
Τυχαία Θέματα