Ξεκίνησαν οι δοκιμές εν πλω της νέας ΤΠΚ "ΡΙΤΣΟΣ" του Πολεμικού Ναυτικού

Ξεκίνησαν οι θαλάσσιες δοκιμές εν πλω της νέας πυραυλακάτου (ΤΠΚ) «ΡΙΤΣΟΣ» (P-71) του Πολεμικού Ναυτικού και τα πρώτα αποτελέσματά τους είναι εντυπωσιακά, συμφώνως με πηγή του ΓΕΝ, που ρωτήθηκε σχετικώς.

Πρόκειται για την πέμπτη κατά σειρά ΤΠΚ, τύπου “Super Vita”, σχεδιάσεως της Βρετανικής εταιρείας της Vosper Thornycroft, που κατασκευάζονται εν Ελλάδι από τα «Ναυπηγεία Ελευσίνος», και θα έπρεπε η κατασκευή της να έχει ολοκληρωθεί

εδώ και χρόνια, κάτι όμως που δεν έχει συμβεί με ευθύνη πολλών παραγόντων, εκτός πάντως του Πολεμικού Ναυτικού.

Για το θέμα της ενάρξεως των εν πλω δοκιμών της πυραυλακάτου σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε από το Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων των «Ναυπηγείων Ελευσίνος», στην οποία αναφέρονταν τα μεγάλα βιοποριστικά προβλήματα με τις πολύμηνες καθυστερήσεις καταβολής της μισθοδοσίας τους και οι αντίξοες συνθήκες εργασίας τους, ευχαριστώντας παραλλήλως «…για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει η Ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας και το Πολεμικό Ναυτικό μας», όπως σημείωναν. Και κατέληξαν σημειώνοντας: «Εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε να υποσχεθούμε ότι είμαστε σε θέση με την μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία που έχουμε , να κατασκευάζουμε τα καλύτερα ποιοτικά και αξιόπιστα πλοία για το Πολεμικό μας Ναυτικό».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα