Ξεκινάει τη λειτουργία του το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το κτίριο του ΦΙΞ θα παραδοθεί «για χρήση» στο ΕΜΣΤ, καθώς το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να μπουν στην τελική ευθεία οι διεργασίες για την παράδοση του μουσείου στο κοινό αρχίζουν αυτή την εβδομάδα είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Αν. Υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Η οριστική παράδοση ούτως ή άλλως εξαρχής προβλεπόταν να γίνει τον Φεβρουάριο του 2016 και η ημερομηνία αυτή είχε καθοριστεί

πριν το μπαράζ καθυστερήσεων και αναβολής της λειτουργίας του μουσείου.

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα μπορέσει το διοικητικό προσωπικό του ΕΜΣΤ να μπει στο κτίριο, αφού ήδη υπεγράφησαν και οι σχετικές άδειες από τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ (το κτίριο ως τώρα φωτιζόταν με εργοταξιακό ρεύμα). Η καλλιτεχνική διευθύντρια και οι 14 υπάλληλοι που απασχολεί αυτή τη στιγμή του μουσείο είναι έτοιμοι για την «ιστορική» μετακόμιση, ενώ στις προτεραιότητες της Κατερίνας Κοσκινά είναι να καλέσει τους δημοσιογράφους για μια μεγάλη συνέντευξη μέσα στο κτίριο του ΦΙΞ, ενδεχομένως και αμέσως μετά το Πάσχα.

Η δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Τον Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στηρίζει έμπρακτα τη δημιουργία του νέου μουσείου με δωρεά του ποσού των 3 εκατομμυρίων ευρώ που ενεκρίθη τον Απρίλιο του 2014 και ακόμα δεν έχει εκταμιευθεί.

Ειδικότερα, η δωρεά συμβάλλει στην επικαιροποίηση και εφαρμογή της μουσειολογικής μελέτης του ΕΜΣΤ και παρέχει τον απαραίτητο γενικό και ειδικό εξοπλισμό, ενώ, επιπλέον, καλύπτει την παρουσίαση των Μόνιμων Συλλογών του Μουσείου μέσω της μεταφοράς και εγκατάστασης των έργων τέχνης στο νέο κτίριο και της διαμόρφωσης των νέων εκθεσιακών χώρων του Μουσείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δύο βουλευτές - ηθοποιοί ξεκινούν μαζί παραστάσεις

Κλειστό το Εθνικό Θέατρο την Μεγάλη Εβδομάδα

Ανακοινώθηκε το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των Μουσείων

Ελληνικό άγαλμα διεκδικεί η Λιβύη από τη Βρετανία

Η μουσική του Ψαραντώνη σε γαλλική ταινία

Ελληνικό άγαλμα διεκδικεί η Λιβύη από τη Βρετανία

Μια βραδιά στα Ιλίσια με τραγούδια της Μελίνας

Τα έθιμα του Πάσχα στον πολυχώρο "Διέλευσις"

Keywords
Τυχαία Θέματα