Βέτο Βενιζέλου στην υπουργοποίηση Βορίδη - Άδωνι

Βέτο στην υπουργοποίηση των Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, προσανατολίζεται να βάλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Η σχετική συζήτηση έχει αρχίσει να αναπτύσσεται εδώ και αρκετό καιρό και συγκεκριμένα μετά την αποκάλυψη του video, της συνομιλίας του πρώην στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Τάκη Μπαλτάκου με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασσιδιάρη.

Τότε, λοιπόν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είχε θέσει βέτο, στην συμμετοχή στελεχών της Ν.Δ., που διατυπώνουν κατά καιρούς ακραίες θέσεις, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην κρατική μηχανή. Στο πλαίσιο αυτό καρατομήθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ., ο μυστικοσύμβουλος του κ. Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης, ενώ το Μαξίμου άρχισε να κρατά αποστάσεις και από άλλα πρόσωπα.

Εσχάτως και με αφορμή την συζήτηση περί ανασχηματισμού, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος, σκοπεύει να «μπλοκάρει» την ενδεχόμενη υπουργοποίηση τόσο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ. Μάκη Βορίδη, όσο και να θέσει βέτο στην παραμονή στην κυβέρνηση του νυν υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη. Με δεδομένη την εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο κ. Σαμαράς, και παρά το γεγονός ότι εκτιμά την συμβολή και των δύο στελεχών στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση, είναι πολύ πιθανόν να θυσιάσει τα συγκεκριμένα στελέχη στο βωμό της κυβερνητικής συνοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα