Το Ποτάμι ήθελε ο Μάρτιν Σουλτς στην κυβέρνηση

«Θα ήταν προτιμότερο αν στην κυβέρνηση συμμετείχε το Ποτάμι και όχι οι ΑΝΕΛ», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μετά την συνάντηση του με τον επικεφαλής του Ποταμιού. Σουλτς και Θεοδωράκης συζήτησαν σε εξαιρετικό κλίμα για περισσότερο από μια ώρα στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε:

"Γνωρίζω τον Σταύρο Θεοδωράκη εδώ και αρκετά χρόνια και δουλεύουμε εντατικά μαζί

και σήμερα είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί του και να ενημερωθώ για το πολιτικό σκηνικό όπως αυτό διαμορφώνεται στη χώρα γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζω πως σκέφτεται η αντιπολίτευση. Δεν θα σας το κρύψω ότι είπα στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα ήταν προτιμότερη μία συμμαχία με το Ποτάμι πάρα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Εκείνος είχε άλλη άποψη και φυσικά τη σεβόμαστε. Άλλωστε η αντιπολίτευση του σήμερα πιστεύω πως είναι η κυβέρνηση του μέλλοντος. Γι'αυτό και είναι απαραίτητο να ακούμε τις διαφορετικές απόψεις. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μία μεγάλη και δύσκολη πρόκληση και όπως έμαθα σήμερα εδώ το Ποτάμι ένα κόμμα είναι έτοιμο να συνδράμει και αναλάβει τις ευθύνες του και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Και εγώ όπως είπα στο Σταύρο Θεοδωράκη θα είμαι στο πλευρό του , θα είμαι βοηθός σε ο,τι χρειαστεί το Ποτάμι".

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε:

"Όποτε συναντώ τον κύριο Σουλτς το θεωρώ σημαντικό γεγονός καθώς δεν είναι μόνο ένας Ευρωπαίος ηγέτης αλλά και ένας φίλος της Ελλάδας. Πάντα μπορείς να μαθαίνεις από αυτά που λέει. Με ρώτησε τι θα κάνουμε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα της χώρας και του είπα ότι το Ποτάμι θα βοηθήσει τις μεταρρυθμίσεις αν και εφόσον τις αποφασίσει η κυβέρνηση, θα βοηθήσει τις αποφάσεις που θα αφορούν την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, θα βοηθήσει σε οποιαδήποτε σύγκρουση με τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. Απομένει στην κυβέρνηση να κάνει αυτές τις κινήσεις και εμείς θα είμαστε αρωγοί. Επίσης είπα του κ.Σουλτς, ότι η πορεία της Ελλάδας πρέπει να είναι μια ευρωπαϊκή πορεία, και γι' αυτό το Ποτάμι θα οργανώσει την Άνοιξη μια μεγάλη διάσκεψη στην Αθήνα με τίτλο «Η Ευρώπη είναι εδώ». Καλεσμένοι θα είναι άνθρωποι από όλη την Ευρώπη, πανεπιστήμονες, ακτιβιστές, επιχειρηματίες, νέοι και βέβαια πολιτικοί για να συζητήσουμε το κοινό μας μέλλον. Αποδέχθηκε την πρόσκλησή μου μου να είναι επίτιμος προσκεκλημένος σε αυτή τη μεγάλη συνάντηση".

Keywords
Τυχαία Θέματα