Το μυστικό στρατηγείο του Αλέξη στην Αίγινα

Ενα μεγάλο μυστικό και μια φιλική σχέση που παραπέμπει σε βιβλία πολιτικού μυστηρίου κρύβονται πίσω από τις τακτικές επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στην Αίγινα. Βλέπετε, μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει εκφράσει επανειλημμένως την αδυναμία του στο νησί του Αργοσαρωνικού, ωστόσο αυτό δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που τον ελκύει στην Αίγινα. Συγκεκριμένα, και όπως διαβάζουμε στο SECRET, ένθετο

της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, όσοι γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ και το περιβάλλον του προέδρου του ξέρουν πως ένα από τα πρόσωπα που εμπιστεύεται ιδιαίτερα σε όλα τα επίπεδα ο Αλ. Τσίπρας είναι ο καλός του φίλος Αλέκος Φλαμπουράρης, μόνιμος κάτοικος Αίγινας.

«Η γνώμη του έχει ειδικό βάρος στην εν γένει πολιτική σκέψη του και αυτό κάνει πολλούς στην Κουμουνδούρου να ξινίζουν», σημειώνουν άνθρωποι που έχουν ζήσει τη χημεία μεταξύ των δύο ανδρών. Πρώην στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, ο κ. Φλαμπουράρης εκτελεί χρέη μυστικοσυμβούλου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την κοντινή απόσταση που χωρίζει το κλεινόν άστυ από την Αίγινα, επισκέπτεται (τις περισσότερες φορές μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, και όχι για χαλαρό ουζάκι, όπως είχε κυκλοφορήσει) το σπίτι του καλού του φίλου και ανταλλάσσουν απόψεις.

Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθούσε επί χρόνια τη δραστηριότητα του Αλ. Φλαμπουράρη (πριν αναλάβει την προεδρία), εκφράζοντας την εκτίμησή του για τις θέσεις του. Ως εκ τούτου, ήταν μάλλον αναμενόμενη η ανάθεση σε αυτόν της παρασκηνιακής διαχείρισης της υπόθεσης διάλυσης των συνιστωσών.

Χαρακτηριστικό της στενής σχέσης Τσίπρα-Φλαμπουράρη είναι ότι στην κατοικία του δεύτερου στην Αίγινα έλαβε χώρα η διαδικασία ονοματοδοσίας του νεότερου μέλους της οικογένειας Τσίπρα.

Σημειώνεται πως η σχέση των δύο ανδρών μετρά πάρα πολλά χρόνια και αυτό οφείλεται στον πατέρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε γνωρίσει και είχε συνεργαστεί επαγγελματικά με τον κ. Φλαμπουράρη στον κλάδο των κατασκευών. Η τελευταία συνάντηση Τσίπρα-Φλαμπουράρη έγινε προ ολίγων ημερών, επί αθηναϊκού εδάφους, στο στέκι «RATKA».

Keywords
Αναζητήσεις
σπιτι φλαμπουραρη αιγινα, αλέκος φλαμπουράρης αιγινα
Τυχαία Θέματα