Το κόμμα του Βαρουφάκη

Του Γιώργου Κατσίγιαννη - εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η αυτόνομη επικοινωνιακή ατζέντα που προωθεί με ηρωικό τρόπο ο «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, Γιάννης Βαρουφάκης, δίχως προηγουμένως να έχει υπολογίσει τον στρατηγικό σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου για την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, έχει προκαλέσει ενόχληση στο επιτελείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Πάνω που υποτίθεται ότι είχε τεθεί υπό στενή παρακολούθηση, συμφωνώντας με τους επιτελείς της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να κινηθεί προκλητικά απέναντι

στους Ευρωπαίους ομολόγους, την τελευταία εβδομάδα δεν συγκρατήθηκε και πήρε σβάρνα τα κανάλια - δίχως να υπολογίζει ότι με τα λεγόμενά του μπορεί να υπονομεύσει την πρόοδο των συζητήσεων για την επίτευξη συμφωνίας. Από τη μία, οι άστοχες έως ανεφάρμοστες ανακοινώσεις που έκανε για τον ΦΠΑ και, από την άλλη, οι υπαινιγμοί που άφησε ότι μπορεί να έχει υποκλέψει το περιεχόμενο των συνομιλιών με τους ομολόγους του στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup έφεραν σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας πασχίζει να αποκαταστήσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, προκειμένου να κερδίσει την εύνοια των δανειστών, για να μην πέσουμε στα βράχια. Το γεγονός ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης ούτε καν ενδιαφέρθηκε να ζυγίσει τις συνέπειες των τελευταίων παρεμβάσεών του έρχεται να δικαιώσει όλους εκείνους που έχουν προεξοφλήσει την ηρωική του έξοδο από την κυβέρνηση. Οπως και τις ανομολόγητες φιλοδοξίες του να ηγηθεί μιας νέας πολιτικής κίνησης απέναντι στον συμβιβασμό που επιδιώκει να πετύχει με τους δανειστές ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτομόλησε ο Πετράκος



Εξω φρενών έχουν γίνει πολλά στελέχη του «Αριστερού Ρεύματος» με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκο Και αυτό διότι ο πάλαι ποτέ ένθερμος υποστηρικτής των ριζοσπαστικών θέσεων της συγκεκριμένης τάσης εσχάτως το έχει γυρίσει και έχει προσχωρήσει στη «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου. Ας είναι καλά ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, που φέρεται να τον έπεισε να εγκαταλείψει τον Π. Λαφαζάνη.

Σαγιάς υπέρ Ταγματάρχη



Οσο και αν γκρινιάζει η πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου, για την τοποθέτηση του Λάμπης Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να την ακυρώσει. Εκτός από τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά, τον Λ. Ταγματάρχη φέρεται να στηρίζει και ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Σπ. Σαγιάς (φωτ.), ο οποίος δεν θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με την πρόεδρο του Κοινοβουλίου, επειδή στο παρελθόν είχε δικαστικές διαμάχες με τον πατέρα της, Ν. Κωνσταντόπουλο.

Ποιοι στηρίζουν τη Φώφη

Απίστευτο κι όμως... ΠΑΣΟΚικό. Την υποψηφιότητα της Φώφη Γεννηματά για την προεδρία του κόμματος στηρίζουν και ορισμένα στελέχη που στο παρελθόν είχαν ταυτιστεί με τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος δεν ενθουσιάζεται με την ιδέα να τον διαδεχτεί η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών είναι οι Π. Κουκουλόπουλος, Γ. Δατσέρης, Τ. Αντωνίου και Χ. Πρωτόπαπας.

Φοβάται επίθεση

Ανησυχία επικρατεί στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω αναζητά νέα γραφεία για το κόμμα που ίδρυσε. Το ΚΙΔΗΣΟ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περιμένει επίθεση προς το πρόσωπό του για τη διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ την περίοδο που ήταν πρόεδρος.

Ποιος, θέλω να ξέρω ποιος

Είναι διευθυντής στο πολιτικό γραφείο κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης. Εσχάτως ανακατεύτηκε με τη διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας στη Νομαρχιακή Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών. Το αποτέλεσμα ήταν οικτρό για τον ίδιο: Στο τέλος τον έφαγαν οι εκπρόσωποι της ομάδας των «53».

Τσαντίστηκε

Δεν άντεξε ο Αλ. Τσίπρας την γκρίνια της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην πρόσφατη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ετσι, για να αντικρούσει τα ειρωνικά της σχόλια για τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης, αναγκάστηκε να πέσει στο επίπεδό της, κάνοντας χρήση ανορθόδοξων μεθόδων προκειμένου να την κάνει να σιωπήσει. Σε κάποια στιγμή της απάντησε σκωπτικά για το γεγονός ότι δεν έβαλε πλάτη για να στηρίξει τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, προσφέροντας λύση με τα αποθεματικά της Βουλής. Αργότερα, άφησε αιχμές εναντίον της για την αρνητική δημοσιότητα που εισέπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφορικά με τις καταγγελίες σε βάρος της θέσης που κατέλαβε η μητέρα της στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα