Τι συζήτησαν Αβραμόπουλος και Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

«Η χώρα μας, είναι ιδιαιτέρως περήφανη για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και μαχητικότητας και των τριών κλάδων των Ενόπλων της Δυνάμεων, κάτι που την κατατάσσει ανάμεσα στα κράτη με τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη στρατιωτική αποτρεπτική ισχύ στην Ευρώπη ίσως και παγκοσμίως» τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος με δήλωσή του μετά το πέρας του επισήμου γεύματος που παρέθεσε σήμερα το μεσημέρι προς τον νέο

Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Νορβηγό Γενς Στόλτενμπεργκ στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πλατεία Ρηγίλλης.

Ο κ.Αβραμόπουλος, αφού ευχήθηκε στον νέο επικεφαλής της Συμμαχίας κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ο κ. Στόλτενμπεργκ αναλαμβάνει τα ηνία της Βορειοτλαντικής συμμαχίας σε μια δύσκολη και ταραγμένη χρονική περίοδο, με πολλές και ανοικτές προκλήσεις ασφαλείας ν’ απειλούν ευθέως τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο χρειάζεται την εποικοδομητική και ειλικρινή στήριξη όλων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, προκειμένου ν’ ανταπεξέλθει με επιτυχία στη δύσκολη αλλά καίριας σημασίας αποστολή του» και πρόσθεσε: «Υπενθύμισα στον κ. Στόλτεμπεργκ, ότι η Ελλάδα, σε όλη της την πορεία της εντός του ΝΑΤΟ, έχει συνεισφέρει και έχει τιμήσει στο ακέραιο τις συμμαχικές της υποχρεώσεις, αγωνιζόμενη πάντοτε μαζί με τους συμμάχους της για την προάσπιση της ειρήνης, της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας όπου κι αν χρειάστηκε.

Ο κ. Στόλτεμπεργκ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το αξιόμαχο και τη δύναμη πυρός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης «Πυρπολητής», όπου και ενημερώθηκε -αλλά και διαπίστωσε στην πράξη- τις ιδιαίτερες διεξότητες και ικανότητες αλλά και τον επαγγελματισμό των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Η χώρα μας, είναι ιδιαιτέρως περήφανη για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και μαχητικότητας και των τριών κλάδων των Ενόπλων της Δυνάμεων, κάτι που την κατατάσσει ανάμεσα στα κράτη με τη μεγαλύτερη και ισχυρότερη στρατιωτική αποτρεπτική ισχύ στην Ευρώπη ίσως και παγκοσμίως.
Τέλος, διαβεβαίωσα το νέο Γενικό Γραμματέα, ότι από τη θέση του Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα εργασθώ εποικοδομητικά και με καλή διάθεση προκειμένου οι συνέργιες ΝΑΤΟ και Ε.Ε. να συγκλίνουν ακόμα πιο πολύ, προς όφελος του κοινού οράματος των δύο Οργανισμών».

Λ.Σ.Μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο αποχαιρετισμός του Δημήτρη Αβραμόπουλου στις Ένοπλες Δυνάμεις

Οριοθετεί την ελληνική ΑΟΖ με Αίγυπτο και Κύπρο ο Σαμαράς

Χαρδούβελης: "Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου η Τρόικα στην Αθήνα"

Πάνος Καμμένος: "Υπήρχε σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή"

Ο Τσίπρας "έδειξε" τον υπουργό Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ

Μόνο στα parapolitika.gr: "O Kαραμανλής έκανε το χατίρι του Αντώνη"

Keywords
Τυχαία Θέματα