Τι συνέβη στο Εμπράερ (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Εκτός προγράμματος προσγείωση για λόγους ασφαλείας της πτήσεως πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, το αεροσκάφος ΕMBRAER ΕΜΒ-135 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε τον Αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο από την Άγκυρα στο Μιλάνο.

Η έκτακτη προσγείωση πραγματοποιήθηκε λόγω εμφανίσεως ρωγμής σε ένα από τα παράθυρα του αεροσκάφους ΕMBRAER

ΕΜΒ-135 (με αριθμό σειράς s/n “484”) της 382 Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων (382 ΜΜΥΠ), καθαρά για προληπτικούς λόγους, όπως επιβάλλουν οι κανόνες ασφαλείας, δεν παρουσιάστηκε φαινόμενο εκρηκτικής αποσυμπιέσεως, και ενώ το αεροσκάφος πετούσε πάνω από τη Θάσο. Αμέσως ο πιλότος του αποφάσισε να το προσγειώσει στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, αυτό της Θεσσαλονίκης, Όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος είναι καλά στην υγεία τους.

Τη στιγμή αυτή ο κ.Βενιζέλος είναι στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», εν αναμονή, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΑ, της εκεί αφίξεως άλλου VIP αεροσκάφους επιφυλακής από την Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος, του EMBRAER EMB-135 (s/n “209”) προκειμένου να συνεχίσει την πτήση του για το Μιλάνο για τη σύνοδο .

Ο ΥΠΕΞ είχε μεταβεί από χθες στην Άγκυρα προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελληνική κυβέρνηση στην τελετή ορκωμοσίας του πτώτου απευθείας εκλεγμένου από το λαό Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σήμερα το πρωί ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα πέταγε για το Μιλάνο, όπου αργότερα σήμερα θα συμμετείχε στη διήμερη (Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Αυγούστου), στην άτυπη συνάντηση (GYMNICH) των ομολόγων του των κρατών-μελών της ΕΕ, που πραγματοποιείται εκεί.

Σύμφωνα με την ατζέντα της συνόδου, οι ΥΠΕΞ της ΕΕ σήμερα θα εξετάσουν τις προοπτικές της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, υπό το φως της πρόσφατης επιτεύξεως εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας. Περαιτέρω, θα συζητηθεί η πορεία της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσεως, με έμφαση στην κατάσταση στην Ουκρανία και στις σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας. Αύριο, 30 Αυγούστου, τις εργασίες της άτυπης συναντήσεως των ΥΠΕΞ των κρατών-μελών της ΕΕ, θα απασχολήσουν τα ζητήματα της λεγόμενης «Νότιας Γειτονίας» και ειδικότερα η έκρυθμη κατάσταση στη Λιβύη, στη Συρία και στο Ιράκ.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα