Τεράστιο δωμάτιο με διάμετρο 12 μέτρα, στο εσωτερικό του Τύμβου της Αμφίπολης! (ΦΩΤΟ)

Εντυπωσιακά στοιχεία έρχονται συνέχεια στο φως για τον τύμβο της Αμφίπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες επιστήμονες κατάφεραν να δουν στο εσωτερικό του τάφου. Η καταγραφή έγινε με την πρώτη γεωφυσική διασκόπηση του λόφου Καστά και "είδε" ένα τεράστιο δωμάτιο να βρίσκεται σε βάθος 8 μέτρων και να απέχει περίπου 20 μέτρα από το σημερινό κέντρο του λόφου, ενώ βρίσκεται στην ίδια ευθεία από την είσοδο του ταφικού μνημείου.

Το ειδικό μηχάνημα "είδε" να υπάρχει ένας κενός χώρος διαμέτρου περίπου 12 μέτρων κάτω από τη κορυφή

του λόφου. Εκτιμάται ότι ο συγκεκριμένος χώρος έως τη βάση του έχει πολύ μεγαλύτερη διάμετρο αφού σαρώθηκε μόνο η επιφάνεια του λόγω του ότι η ισχύς του μηχανήματος δεν ήταν μεγάλης εμβέλειας.

Ο τύμβος σκαναρίσθηκε με γεωραντάρ C.P.R και η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε είναι κατάλληλη για τη σάρωση λόφων ταφής. Αυτό που καταγράφει το μηχάνημα είναι ο αέρας ως κενό ενός χώρου, ενώ δεν καταγράφει ευγενή μέταλλα όπως χρυσό και ασήμι .

Την σάρωση την έκανε ο κύριος Παπαθεοδώρου, καθηγητής στο ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος μιλώντας στα Παραπολιτικά αρκέστηκε να παραπέμψει στην κυρία Περιστέρη, η οποία όπως είπε είναι η καθ ύλην αρμόδια, καθώς ο ίδιος και η ομάδα του δεν συμμετέχουν στις ανασκαφές και απλά κλήθηκαν σε μία συγκεκριμένε στιγμή να προσφέρουν την τεχνογνωσία τους. Το μόνο που αρκέστηκε να πει ο κύριος Παπαθεοδώρου είναι πως η μέθοδος δείχνει μέχρι τώρα να διαβάζει σωστά το έδαφος. Άρα οι αρχαιολόγοι πρέπει να περιμένουν μετά και τον δεύτερο προθάλαμο, ένα πολύ μεγάλο δωμάτιο που κρύβει και το μεγάλο μυστικό του νεκρού.

H φωτογραφία είναι όπως την δημοσίευσε ο ιστότοπος της Βορείου Ελλάδος "thousandnews.gr"

Keywords
Τυχαία Θέματα