Στουρνάρας: "Δύο οι τρόποι για να λυθεί το χρηματοδοτικό κενό της χώρας"

Αυτές είναι οι ειδήσεις που προέκυψαν από την συνέντευξη του Υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα στην Ναυτεμπορική, ο οποίος για το θέμα του χρηματοδοτικού κενού ανέφερε ότι μπορεί να καλυφθεί με την μετακύλιση των λήξεων των ομολόγων που κατέχουν η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης (19 δις

ευρώ) και με την ανανέωση των ομολόγων που εκδόθηκαν το 2008 για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, ύψους 4,5 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης μπλοκάρουν τη μετακύλιση των λήξεων δανείων, ύψους 19 δισ. ευρώ, έως το 2016, εκ των οποίων 10 δισ. ευρώ λήγουν εντός του 2014, προβάλλοντας εκ των υστέρων το επιχείρημα ότι αποτελεί νομισματική χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τον υπ.Οικονομικών, η μετακύλιση των λήξεων θα έλυνε το άμεσο χρηματοδοτικό πρόβλημα, σε συνδυασμό και με την ανανέωση των ομολόγων που έχουν δοθεί στις τράπεζες, ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

Οι διαπραγματεύσεις για τo χρηματοδοτικό κενό θα διεξαχθούν Νοέμβριο με Δεκέμβριο, ενώ η συζήτηση για τα μέτρα μείωσης του χρέους θα ανοίξει μετά τον Απρίλιο του 2014.

Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το άνοιγμα του ασφαλιστικού, τη μείωση του κατώτατου μισθού, το κούρεμα των καταθέσεων και την πιθανότητα η εφορία να προχωρήσει σε κατασχέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα