Στην αντεπίθεση περνάει ο Σαμαράς για τους παράνομους μετανάστες

Προσωπικά πήρε το θέμα της λαθρομετανάστευσης ο Αντώνης Σαμαράς σε βαθμό μάλιστα που χθες το πρωί επί τέσσερις ώρες έψαχνε το αρχείο των δράσεων της κυβέρνησης του στο συγκεκριμένο ζήτημα. Και τούτο διότι αν μη τι άλλο, όπως ο ίδιος λέει, διεκδίκησε και κατάφερε να εξασφαλίσει για λογαριασμό της Ελλάδας ως πρωθυπουργός όχι μόνο περισσότερα κονδύλια

για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων και τον επαναπατρισμό των ανθρώπων αυτών , αλλά και το χαρτοφυλάκιο μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ το οποίο έδωσε στον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα της ΝΔ για πρώτη φορά, το 2012, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Σαμαρά συγκρότησε μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική, που μέχρι τότε δεν υπήρχε, στηριζόμενη σε τρεις πυλώνες: άσυλο, εξωτερική φύλαξη των συνόρων και επιστροφές των λαθρομεταναστών.

Η δε απορρόφηση των κοινοτικών πόρων για το θέμα αυτό υπερέβη το 90% ενώ το 2013 και το 2014 επέστρεψαν στις χώρες προέλευσης τους ίσος αριθμός παράνομων μεταναστών με εκείνων που εισήλθαν στην Ελλάδα. Ο Σαμαράς θυμίζει επίσης τις σφοδρές αντιδράσεις που συνάντησε η κυβέρνηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ τις προσεχείς ημέρες από το βήμα της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης της ΝΔ στην Πάτρα θα επιτεθεί «κατά της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμένου» κατηγορώντας την ότι «ενθαρρύνει το φαινόμενο και προσελκύει λαθρομετανάστες, προσφέροντας ακόμα και τη δυνατότητα σε καλοθελητές να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός της Συνθήκης Σένγκεν».

Δ.ΓΙΑΝΝ.

Keywords
Τυχαία Θέματα