Στη Βουλή η δήλωση - "βόμβα" του Λέανδρου Ρακιντζή

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το θέμα των καταγγελιών του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής περί «ιδιότυπης ασυλίας των επωνύμων» και εμποδίων στο έργο του. Λίγη ώρα μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Γκουτζαμάνη για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή από όπου και ξεκίνησε με τον Πρόεδρο

των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο να καταθέτει μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό ζητώντας εξηγήσεις για τους επωνύμους στους οποίους αναφέρθηκε ο κ. Ρακιντζής .

Χωρίς να κάνει αξιολογική κρίση των καταγγελιών του κ. Ρακιντζή ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων απευθύνει προς τον Αντώνη Σαμαρά πέντε ερωτήματα μεταξύ των οποίων και αν ο κ. Πρωθυπουργός προτίθεται να αλλάξει τον νόμο που ψήφισε η συγκυβέρνηση , ώστε να μην απαλλαγούν από τυχόν ευθύνες τους μέλη των ΔΕΚΟ , που σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Ρακιντζή , ουσιαστικά αμνηστεύονται.

Αναλυτικά τα ερωτήματα του Πάνου Καμμένου στον Αντώνη Σαμαρά:

1) Ερευνήσατε τις καταγγελίες του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης;

2) Αν ναι, σε ποιους επωνύμους αναφέρεται, οι οποίοι απολαμβάνουν ιδιότυπης ασυλίας;

3) Ποιοι, κατά τις δηλώσεις του, θέτουν εμπόδια στο έργο του, κάθε φορά που επιχειρεί να τους ελέγξει;

4) Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε εναντίον όλων αυτών, ώστε να προχωρήσει ανεμπόδιστα στο έργο του και να αποκαλυφθούν τα ονόματα των «επωνύμων» για να αποσταλούν στη Δικαιοσύνη;

5) Προτίθεστε να αλλάξετε τον νόμο που ψήφισε η συγκυβέρνηση, ώστε να μην απαλλαγούν από τις τυχόν ευθύνες τους μέλη των ΔΕΚΟ, που σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Ρακιντζή ουσιαστικά αμνηστεύονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα