Σοκ για την ελληνική βιομηχανία: Σβήνει η "Χαλυβουργική"

Σε διαθεσιμότητα τίθεται σχεδόν το σύνολο (95%) των εργαζομένων της «Χαλυβουργικής» από την ερχόμενη Δευτέρα και για 6 εβδομάδες, μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Υπό το καθεστώς της διαθεσιμότητας οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν το 50% του μισθού τους και 10% θα εισπράττεται το επίδομα ανεργίας. Τους τελευταίους μήνες από την επιχείρηση έχουν αποχωρήσει 148 εργαζόμενοι μέσω των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου. Όσοι παρέμεινα, είδαν τον μισθό τους να μειώνεται κατά 20%.

ΠΟΕΜ: Να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες

Την άμεση

ανάκληση των διαθεσιμοτήτων ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ).

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην στη σχετική ανακοίνωση: «Η εργοδοσία της Χαλυβουργικής, δυστυχώς χρησιμοποιεί και πάλι, όπως και το 2013, ως καύσιμη ύλη την κινητήρια δύναμη της παραγωγής, τους εργαζόμενους χαλυβουργούς, ασκώντας, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της, πίεση στην Κυβέρνηση για επίλυση του σοβαρού προβλήματος που αφορά το κόστος της ενέργειας.

Ζητούμε άμεση συνάντηση για να παρουσιάσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας.

Να προκαλέσει επίσης ο Υπουργός, εντός των επόμενων ημερών, τριμερή συνάντηση με εργοδότες, εκπροσώπους εργαζομένων, και του ιδίου, για αποτροπή του εφιαλτικού μέτρου της διαθεσιμότητας.

Τέλος, καλούμε την Διοίκηση της Χαλυβουργικής να ανακαλέσει άμεσα τις διαθεσιμότητες και στα πλαίσια της έως σήμερα υπεύθυνης στάσης των εργαζομένων, να επικρατήσει η κοινή λογική και ο διάλογος.

Δεν είναι δυνατόν τα θύματα και πάλι να είναι οι εργάτες.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για κάθε νόμιμη – αγωνιστική αντίδραση.»

Keywords
Τυχαία Θέματα