Σε έντονη κινητικότητα οι Παπανδρέϊκοί

Καλημέρα, αδέλφια της Μπουταροχώρας. Να τα βλέπουν στο Μαξίμου αυτά -την κοινή γραμμή πλεύσης Αγοραστού - Τζίτζι- κάποιοι σύμβουλοι του Σαμαρά και να στηρίξουν την προσπάθεια φίλου και των δύο για να τα βρουν!

Κινητικότητα παπανδρεϊκών
Εντονη κινητικότητα αναπτύσσουν εσχάτως και στη Βόρεια Ελλάδα οι παπανδρεϊκοί, δείχνοντας ότι «ο καιρός γαρ εγγύς» για

τις φιλοδοξίες τους, που δεν είναι άλλες από την επανάκαμψή τους στην κεντρική πολιτική σκηνή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο πρώην βουλευτής και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του Γ. Παπανδρέου, Αγγελος Τόλκας , ο οποίος παρέστη με την ιδιότητα του προέδρου του ΕΣΥΠ (Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας) στην παρέλαση των 102ων ελευθερίων της Βέροιας, προαναγγέλλοντας την ολική επαναφορά του. Συγκεκριμένα, όπως μάθαμε, σε συζήτηση που είχε στη δεξίωση την οποία παρέθεσε ο δήμαρχος Βέροιας, Κ. Βοργιαζίδης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι έρχονται εκλογές τον Μάρτιο, αφού, όπως είπε, είναι δύσκολο η κυβέρνηση να βρει τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Παράλληλα, δήλωσε παρών στις εξελίξεις, προφανώς για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Τον πήραν στον λαιμό τους

Οι δύο «παλιοσειρές» της Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ, Σίμος Δανιηλίδης και Θεόδωρος Παπαδόπουλος, μαθαίνω ότι ξεσήκωσαν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, να βγει κόντρα στον Λάζαρο Κυρίζογλου. Παλιές καραβάνες και οι δύο, ήξεραν ότι το παιχνίδι είναι χαμένο, δεν μπορούσαν όμως και να απέχουν εντελώς, ούτε να συστρατευτούν με τον δεξιό Κυρίζογλου. Ετσι, αποφάσισαν να «εκθέσουν» τον Μπουτάρη και ο κυρ-Γιάννης τσίμπησε.


Λάζαρος, ο εξολοθρευτής

Ο Λάζαρος Κυρίζογλου κατατρόπωσε τον Γιάννη Μπουτάρη στις εκλογές της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων για την Κεντρική Μακεδονία. Τριάντα ψήφους έριξε στο κεφάλι στον μπαρμπα-Γιάννη και τα παιδιά του ΠΑΣΟΚ ακόμα ψάχνουν να δουν πώς την πάτησαν. Δεν έχετε παράπονο, από το καλοκαίρι σας είχα ενημερώσει ότι ο Λάζαρος θα είναι σίγουρα ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ.

Παρέμβαση Σταμενίτη
Σε μια κίνηση που... συνηθίζεται σε προεκλογικές περιόδους προχώρησε ο Διονύσης Σταμενίτης. Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. έστειλε επιστολή -που εν συνεχεία δημοσιοποίησε- προς τον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επαναφέροντας το μεγάλο πρόβλημα της κατασκευής του οδικού άξονα ο οποίος θα συνδέει τον νομό του με τη Θεσσαλονίκη. Σε αυτήν εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του, καθώς στην κατάρτιση των καταλόγων της νέας περιόδου δεν προβλέπονται, ούτε ως συνεχιζόμενα ούτε ως νέα, έργα που να αφορούν την Πέλλα. Σημαντική η παρέμβαση του κ. Σταμενίτη. Μήπως όμως να έπαιρνε και ένα τηλέφωνο τον υπουργό για να συνεννοηθούν;


Εκδήλωση
Δυνατά ξεκίνησε ο υπεύθυνος της Διοικούσας της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, ψυχίατρος Μηνάς Σαμαντζίδης, με μια εκδήλωση με μεγάλο ενδιαφέρον όσον αφορά την εξωτερική πολιτική της χώρας, στις 23 Οκτωβρίου, στο... δημαρχείο, με κεντρικό ομιλητή τον πρώην ευρωβουλευτή και υπεύθυνο Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ., Γιώργο Κουμουτσάκο. Να ακούσουμε επιτέλους και έναν σοβαρό άνθρωπο να μας μιλάει για πολύ σοβαρά θέματα, όπως η εξωτερική πολιτική στα χρόνια της κρίσης, γιατί βαρεθήκαμε τις φανφάρες του κυρ-Γιάννη...


Συνεννόηση
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στις εκλογές της Ενωσης Περιφερειών κατόρθωσε, αν και ανεξάρτητος, να βγάλει αντιπρόεδρο του Συμβουλίου τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργο. Φίλοι από παλιά Τζιτζικώστας και Αγοραστός, βρήκαν κοινή φόρμουλα συνεννόησης.


Εμπόδια

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον «γαλάζιο» πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Δακή, να ετοιμάζεται για τις επόμενες εθνικές εκλογές. Λέγεται, μάλιστα, ότι ήδη έχει συζητήσει με παράγοντες της Συγγρού το ενδεχόμενο να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Κοζάνη. Οπως μαθαίνουμε, όμως, υπάρχουν αρκετά εμπόδια προς αυτή την κατεύθυνση, δεδομένης της εκλογικής υπεροχής του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου.


Παραίτηση
Την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου τομέα καθαριότητας Δράμας υπέβαλε προ ημερών ο Τάσος Χατζηγιάννης. Ο λόγος δεν έχει σχέση με ενδοπαραταξιακές διαφωνίες, αλλά με την επιλογή του να κρατήσει τη θέση του ως υπαλλήλου του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων.


Συνωνυμία

Μπέρδεμα στα Τρίκαλα με τη λίστα ονομάτων που υπέγραψαν το αίτημα για πραγματοποίηση συνεδρίου στο ΠΑΣΟΚ. Στον εν λόγω κατάλογο υπήρχε και το όνομα «Νίκος Μπαρλαγιάννης». Το ίδιο όμως έχει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Θεσσαλών Συμπολιτεία», ο οποίος διευκρίνισε πως δεν έχει υπογράψει κανένα κομματικό κείμενο, ενώ πρόκειται για απλή συνωνυμία.


Σέντερ μπακ
Μπορεί να μη σας γεμίζει το μάτι, αλλά ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εργων ήταν στα νιάτα του μεγάλος μπαλαδόρος. Συγκεκριμένα, ο Στράτος Σιμόπουλος έπαιζε το σέντερ μπακ στην ομάδα της Βόλβης, φορώντας τη φανέλα με το νούμερο 10.

Keywords
Τυχαία Θέματα