Σάββατο με βροχές και καταιγίδες

Στο ανατολικό και νότιο Αιγαία θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Θα υπάρξουν λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας .Θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο 27/12:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Αρχικά νεφώσεις με βροχές ,χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές. Πολύ γρήγορα όμως τα φαινόμενα

στην δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Μέχρι το βράδυ θα υπάρχει βελτίωση του καιρού και στα υπόλοιπα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ εκτός από την κεντρική Μακεδονία που θα πνέουν με 5 ως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αρχικά νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με 4 έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο με 6 έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο θα είναι κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αρχικά νεφώσεις με ασθενείς βροχές στις βορειότερες περιοχές. Βαθμιαία και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί με βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και τοπικά στις Σποράδες με 6 έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα Βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί με 4 έως 5 μποφόρ και βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με 4 έως μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές . Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικά με 3 έως 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με 3 έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές και πιθανόν στα γύρω ορεινά λίγα χιόνια .Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί και αναμένεται ηλιοφάνεια.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 έως 7 μποφόρ και το απόγευμα αναμένεται να εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την πρόγνωση της ΕΜΥ για το τριήμερο

Χιόνια και στα ημιορεινά. Χαλάει ο καιρός το επόμενο τριήμερο, με τα χιόνια να μη λείπουν από ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Σάββατο 27/12

Νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά αλλά και ημιορεινές περιοχές κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα στο ανατολικό Αιγαίο, τη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα.

Κυριακή 28/12

Τοπικές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους έντονες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια και αργότερα την ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Δευτέρα 29/12

Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιόνια αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία πτώση από βορρά προς νότο.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ ως Πέμπτη 01/01/2015

Keywords
Τυχαία Θέματα