Σάλος στη Τουρκία: Ήταν gay ο Κεμάλ Ατατούρκ;

Χαμό στη Τουρκία έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που δημοσίευσε φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ με λεζάντα ότι ο Κεμάλ μπορεί να ήταν ομοφυλόφιλος.

Στην φωτογραφία απεικονίζεται ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ σε μια πλαζ της Τουρκίας, έχοντας λάβει μια στάση που δεν θεωρείται ιδιαίτερα «αντρική» σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Όλο αυτό βέβαια οφείλεται στο γεγονός ότι ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού της σύγχρονης Τουρκίας είναι ο Κεμάλ Ατατούρκ τον οποίο οι Τούρκοι έχουν θεοποιήσει σε βαθμό που θα ζήλευαν στο παρελθόν πολλοί άλλοι δικτάτορες.

Παρά τις αρνητικές αντιδράσεις που έχει δημιουργήσει η εν λόγω φωτογραφία, αναδημοσιεύτηκε και από τη τουρκική εφημερίδα Habertόrk, ενώ καταγγέλθηκε στις δικαστικές αρχές. Ο εισαγγελέας αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να ασκήσει δίωξη και ότι η φωτογραφία καλύπτεται νομικά από τον νόμο περί τύπου.

Μετά όμως από έντονες αντιδράσεις αποφασίστηκε να γίνει ανάκριση για την ανάρτηση της φωτογραφίας καθώς και για τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ μπορεί να ήταν gay. Από την άλλη πλευρά αυτοί που δημοσίευσαν την φωτογραφία επικαλούνται τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τις διατάξεις για την ελευθεροτυπία και την κατάργηση της λογοκρισίας που ισχύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα βέβαια με πολλούς βιογράφους ο Κεμάλ δεν ήθελε «πολλά- πολλά» με το αντίθετο φύλο, ενώ είχε φοβερό πάθος με το αλκοόλ. Να σημειωθεί ότι ο πρώην ηγέτης δεν παντρεύτηκε ποτέ, ενώ κατά καιρούς εμφάνιζε σχέσεις του και φυσικά δεν έκανε ποτέ του παιδιά.

Πέθανε πνιγμένος στο αλκοόλ και στις κρίσεις μοναξιάς που είχε, ενώ για τη σύγχρονη Τουρκία αποτελεί κάτι σαν «θεό».

Keywords
Τυχαία Θέματα