Ψηφιακό μουσείο με έργα του Ελ Γκρέκο στην Εθνική Πινακοθήκη

Η Εθνική Πινακοθήκη εγκαινιάζει ένα ψηφιακό μουσείο παρουσιάζοντας ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Ελ Γκρέκο και «μεταφέροντας», με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας, στην Αθήνα τα πιο σημαντικά μνημειακά έργα του.

Με την πιο εξελιγμένη ψηφιακή τεχνολογία, ανασυντίθενται σύνολα, που έργα τους είναι σήμερα διασκορπισμένα σε Μουσεία και συλλογές ανά τον κόσμο. Με φωτογραφικό υλικό που έγινε παραγγελία ειδικά για το πρόγραμμα, ώστε να διαθέτει την υψηλότερη δυνατή ανάλυση,

ο θεατής απολαμβάνει μια οπτικοακουστική περιπλάνηση στα εκπληκτικά έργα.

Τα έργα προβάλλονται σε οθόνη διαστάσεων 4 x 6 μ., που επιτρέπει να τα δούμε στις φυσικές τους διαστάσεις. Η επεξεργασία της ψηφιακής εικόνας ζωντανεύει την απλή και γλαφυρή αφήγηση. Τα έργα αναλύονται και τοποθετούνται στο καλλιτεχνικό, ιστορικό, κοινωνικό και ιδεολογικό τους πλαίσιο με πλήθος από εικόνες, που συνοδεύουν τα σχόλια. Η ιδέα, τα κείμενα και η αφήγηση ανήκουν στη Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα και η παρουσίαση επενδύεται με τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου για τον Ελ Γκρέκο και με λειτουργική ισπανική μουσική της εποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο Παρίσι ταξιδεύουν 16 ελληνικές ταινίες

Η φωτογραφία του Κωστή Παλαμά που έγινε viral στο διαδίκτυο

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οι διάσημοι χορευτές ΜΟΜΙΧ

Νίκος Ορφανός - Άννα Βαγενά: Δύο βουλευτές μαζί στη σκηνή

"Οι Παναγιές του κόσμου" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ερείπιο το σπίτι που έζησε και πέθανε ο Κωστής Παλαμάς (ΦΩΤΟ)

Το κύπελλο του Σπύρου Λούη επιστρέφει στο Μουσείο Ακρόπολης

Keywords
Τυχαία Θέματα