Προσλήψεις για τα κενά σε δομές της Ειδικής Αγωγής

Στα 2.618 ανέρχονται τα οργανικά και λειτουργικά κενά σε Ειδικό Βοηθητικό και Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΒΠ και ΕΕΠ) σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής. Ο πιο πάνω αριθμός είναι αναγκαίος προκειμένου να λειτουργήσουν τα Ειδικά Σχολεία, τα ΚΕΔΔΥ και οι ΕΔΕΑΥ. Ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν μόνο 650 προσλήψεις παρά το μεγάλο αριθμό των κενών.

Ο παραπάνω αριθμός, που φυσικά

δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών για την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών της Ειδικής Αγωγής, γνωστοποιήθηκε στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ μετά από συναντήσεις που είχε με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι και ανέφεραν για το πρόβλημα των κενών ότι σχεδιάζεται η πρόσληψη 300 αναπληρωτών για την στήριξη μαθητών που το έχουν ανάγκη στη Γενική Εκπαίδευση. Επίσης ενημέρωσαν ότι πιθανολογείται η πρόσληψη μόνο 350 μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ για τις ανάγκες των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ ενώ δεν έχει εξασφαλιστεί μέχρι σήμερα πίστωση μέσω του κρατικού προυπολογισμού και για την στελέχωση των ΕΔΕΑΥ.

Σχετική ερώτηση για το μεγάλο πρόβλημα των ελλείψεων σε Ειδικό Βοηθητικό και Εκπαιδευτικό Προσωπικό κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι επεσήμαναν ότι την προηγούμενη χρονιά οι όποιες παρεμβάσεις έγιναν αποσπασματικές, με μεγάλη καθυστέρηση,χωρίς μόνιμους διορισμους, με περιορισμένες προσλήψεις αναπληρωτών μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και του ΟΑΕΔ που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των δομών της εκπαίδευσης.

Οι βουλευτές με την ερώτησή τους ζητούν να μάθουν τον αριθμό των κενών καθώς και τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας για την κάλυψή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα