Προς παράταση η ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Στην απόφαση να δοθεί παράταση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων οδηγείται όπως φαίνεται η κυβέρνηση. Η προθεσμία της ρύθμισης λήγει σήμερα, 26 Μαΐου, ωστόσο σύμφωνα με την εικόνα που επικρατεί στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει σημαντική αύξηση της συμμετοχής των οφειλετών προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προσανατολίζεται στην παράταση ενός μήνα και ήδη η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη,

αναμένεται εντός της ημέρας να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 4 εκατομμύρια οφειλέτες της εφορίας, ακόμα και τώρα σε όλες αυτές τις ρυθμίσεις δεν έχουν ενταχθεί περισσότεροι από περίπου 600.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

Συνολικά με εφάπαξ εξόφληση και προκαταβολές που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν δοθεί, το δημόσιο έχει εισπράξει ως τώρα περί τα 350 εκατ. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα των 75 δισ. ευρώ στην εφορία (ή σχεδόν 80 δισ. μαζί με χρέη στα τελωνεία και ΟΤΑ), δηλαδή πολύ λιγότερα από τα περίπου 1,8 δισ. που εισέπραξε σε ένα χρόνο πέρυσι, έναντι παλαιών οφειλών με ρυθμίσεις και αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα