Προκλητικός στην Βουλή ο Ιβάν Σαββίδης!

Ως περίεργη και σε πολλά σημεία "απειλητική" χαρακτηρίστηκε από αρκετούς η σημερινή παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην επιτροπή Ελληνισμούς της Διασποράς στη Βουλή καθώς αν και προσεκλήθη για θέματα ομογένειας ως Συντονιστής του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού για την περιφέρεια χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, δεν δίστασε να προβάλει τα αιτήματά του για τον ΠΑΟΚ (!) και για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες "απειλώντας" να τα βροντήξει όλα και να φύγει. Με ύφος που κατά πολλούς εξελήφθη ως "απειλητικό" ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ αρνήθηκε να καταβάλει το σύνολο των παλαιών χρεών του ΠΑΟΚ θεωρώντας τα ως τόκους του αέρα λέγοντας χαρακτηριστικά : "Η ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ έχει οφειλές προ δεκαπενταετίας και δεν τα πληρώνει. Στην Ελλάδα υπάρχει τέτοια παράδοση. Εγώ λέω, είναι 11 εκατομμύρια ευρώ και λέω ότι εγώ είμαι έτοιμος αύριο να τα καταβάλω. Αλλά στείλτε αυτά τα χρήματα για την στήριξη των παλιννοστούντων και διαγράψτε τις προσαυξήσεις του αέρα, τις οποίες προσάπτετε σε αυτό το χρέος εδώ και τόσα χρόνια, αλλά κανένας δεν με ακούει. Οπότε δύο λύσεις υπάρχουν. Ή το κράτος παίρνει 12 εκατομμύρια ευρώ ή δεν θα πάρει τίποτα".

Παρά το ότι θέμα της συζήτησης ήταν τα προβλήματα της ομογένειας ο κ. Σαββίδης συνέχισε με τα επιχειρηματικά του σχέδια εκφράζοντας δυσφορία για την εμπλοκή επένδυσης στο Παλιούρι της Χαλκιδικής λόγω της απόρριψής της από το Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο ανακάλυψε παρατυπίες στην δόμηση: «Έχω κουραστεί και μερικές φορές με επισκέπτεται η σκέψη να γυρίσω και να τα παρατήσω όλα και να φύγω" είπε ο κ. Σαββίδης.

Όσον αφορά στα θέματα των συντάξεων στους υπερήλικες ανασφάλιστους ο κ. Σαββίδης έκανε λόγο για τραγωδία την οποία βιώνουν οι παλιννοστούντες και τόνισε ότι το κράτος πρέπει να δώσει άμεσα λύση. Πρότεινε μάλιστα τα χρήματα που θα προέρχονται από φορολόγηση επενδύσεων Ελλήνων ομογενών στη χώρα, όπως η δική του επένδυση στη ΣΕΚΑΠ να πηγαίνουν κατευθείαν για την κάλυψη των συντάξεων παλιννοστούντων Ελλήνων. Οι συνεχείς αναφορές του κ. Σαββίδη πάντως στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες προκάλεσε σε πολλά σημεία

Keywords
Τυχαία Θέματα