Παρακμή και αναμνήσεις στο ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να εορτάσει τα 40 χρόνια της ηλικίας του με την κατάσταση της πολιτικής υγείας του χειρότερη από ποτέ άλλοτε. Το Σοσιαλιστικό Κίνημα που έφτιαξε το 184 ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είναι σήμερα ούτε κίνημα ούτε σοσιαλιστικό ,παρά ένα γερασμένο κόμμα με παραμορφωμένα πολιτικά χαρακτηριστικά .Ουτε κάν για «λίφτινγκ»δεν προσφέρεται πλέον. Τα διαβόητα διαπλεκόμενα συμφέροντα του «εκσυγχρονισμού»,οι ασυναρτησίες του

Γ.Α. Παπανδρέου ,τα Μνημόνια, τα εκλογικά ποσοστά του 2012 και η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ ,τα χαρτζιλικόματα της «Ζήμενς» ,η Θεόδωρος «βαλίτσα»,η θλιβερή υπόθεση των κακουργημάτων τη παρέας Ακη Τσοχατζόπουλου τσαλάκωσαν ανεπανόρθωτα το ΠΑΣΟΚ. Ετσι ,δεν είναι περίεργο σήμερα που ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Βαγγέλης Βενιζέλος αγωνίζεται πριν απ όλα για να μην εξελιχθεί σε «φιάσκο» ο εορτασμός με το μισό και πλέον κόμμα εναντίον του ,με τον ΓΑΠ να τον «ροκανίζει» και τον Κ.Σημίτη να προσπαθεί να κρύβει την απέχθεια του προς το πρόσωπο του ,μετά και το ναυάγιο των «58» της εν Αθήναις «κεντροαριστεράς».

Ελπίδα όλων είναι ,πάντως, στο ΠΑΣΟΚ να μην συμβούν «άσχημα» πράγματα την 1η και την 3η Σεπτεμβρίου στις δύο εορτές.Εστω και διαφανής σαν από ριζόχαρτο, η «ενότητα» θα πρέπει να διαφυλαχθεί την επόμενη εβδομάδα ,λένε στο ΠΑΣΟΚ ,για να μην γίνει τελείως «ρόμπα» το δύστυχο κόμμα στα μάτια των Ελλήνων. Πάντως ,το ενδιαφέρον ερώτημα που περιμένει απάντηση είναι πόση δύναμη έχει απομείνει στο ΠΑΣΟΚ για να διεκδικήσει αξιοπρεπή ποσοστά την επόμενη εκλογική μάχη ,στην οποία είναι ενδεχόμενο να κατεβεί χωρίς συμμάχους ,μόνο του, με υψωμένο το ξεπλυμένο λάβαρο των αναμνήσεων παλαιών ευτυχισμένων λαϊκοσοσιαλιστικών ημερών. .

( Από πολιτικά ελαττώματα γεμάτες είναι οι αποσκευές του κ. Βενιζέλου . Ομως ,κανείς δεν μπορεί ,αλήθεια ,να τον κατηγορήσει για έλλειψη κουράγιου στο ρόλο αρχηγού του σημερινού ΠΑΣΟΚ )

Keywords
Τυχαία Θέματα