Πάνος Καμμένος: «Αυτή η πατρίδα δεν γονατίζει»

Στο ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων καταδρομέων στο Ηρώο των θρυλικών ΛΟΚ (Λόχων Ορεινών Καταδρομών), στο Καβούρι Αττικής, παρέστη ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη αντιστοίχως. Μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο ΥΕΘΑ, ο πρώτος

υπουργός Εθνικής Αμύνης, ο οποίος παρίσταται τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη εκδήλωση, μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι αναγκαίο να θυμόμαστε όσους έπεσαν για την προάσπιση του Ελληνισμού, ιδίως σήμερα που η Ελλάδα δέχεται επίθεση από αυτούς που θέλουν την κατάρρευση των Εθνών-Κρατών και τη διάλυση των αξιών, όπως σημείωσε χαρακτηριστικώς.

«Είμαστε εδώ σήμερα, για να τιμήσουμε και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και τον εθνικό δημόσιο έπαινο σε όλους τους καταδρομείς μας, στους επίλεκτους, που κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών. Να τιμήσουμε αυτούς που ταύτισαν τη ζωή τους, με ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του Ελληνισμού, που ταύτισαν την ψυχή τους, με την ψυχή του ελληνισμού, που ανέστησε την Πατρίδα σε δύσκολες στιγμές», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Καμμένος για να προσθέσει: «…Την Ελλάδα που πρέπει να την έχουμε όλοι, βαθιά μέσα στην καρδιά μας, την Ελλάδα που μας ενώνει. Την Ελλάδα που σήμερα δέχεται μία ιδιαίτερα μεγάλη επίθεση από αυτούς που θέλουν την Παγκοσμιοποίηση, την κατάρρευση των Εθνών-Κρατών, τη διάλυση των αξιών, την ισοπέδωση όλων. Στη χώρα αυτή υπάρχει παράδοση και ιστορικό βάθος. Υπάρχουν σημεία αναφοράς και μέτρα αξιών. Υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όσο εμείς έχουμε μαχητές σαν αυτούς που τιμούμε σήμερα. Όσο πατούμε αυτό το χώμα, που είναι ποτισμένο, από αίμα και ιδρώτα των αγωνιστών».

Και ο κ.Καμμένος κατέληξε: «Είμαστε εδώ για την πατρίδα, για τον ελληνικό λαό, για το σύστημα αξιών μας. Αυτά πρέπει να φυλάμε. Θέλουμε μια πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη. Έναν λαό όρθιο, υπερήφανο και ένα σύστημα αξιών, αυτό της πίστεως, της ψυχής, του ανατείνεσθαι. Αυτή η πατρίδα δεν γονατίζει.»

Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος, με twit στον προσωπικό του λογαριασμό, τόνισε: «Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων. Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Καταδρομέων στο Καβούρι σήμερα...ΑΘΑΝΑΤΟΙ.!!»

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα